AcasăNewsAmsterdam mută prostituatele din „Cartierul Roșu” 

Amsterdam mută prostituatele din „Cartierul Roșu” 

Municipalitatea vrea să elimine industria sexului din centrul vechi al oraşului, cu o tradiţie de secole. Pentru asta va fi construit un hotel de mari dimensiuni dedicat prostituţiei,  situat într-o „zonă erotică urbană” .

Intenţia edilului Femke Halsema este de a ridica o clădire mai puţin accesibilă în comparaţie cu locaţiile actuale dedicate prostituţiei şi dotate cu vitrine, care ar putea fi astfel mai bine controlată. Nu se cunosc deocamdată mai multe detalii despre această construcţie, însă clădirea va dispune de un hotel sau un centru erotic, cu cinematograf, cluburi de noapte şi restaurante. Turiştii, de multe ori  aflaţi sub influenţa alcoolului provoacă numeroase scandaluri în ”Cartierul Roşu” din centrul vechi şi se comportă într-o manieră “lipsită de respect faţă de majoritatea lucrătoarelor sexuale”. ”Este o profesie normală”, a indicat primăria, menţionând ”bordelul înalt” din Köln, primul din Europa. Köln a construit această clădire în anii ’70 pentru a muta ”Cartierul Roşu” din centrul oraşului, din apropierea catedralei. Ideea s-a dovedit un succes, iar prostituatele continuă să îşi desfăşoare activitatea în acesta. Zona Cartierului Roşu din Amsterdam (De Walletjes), datează din Evul Mediu şi include cea mai veche clădire din oraş, Oude Kerk (Biserica veche), construită în urmă cu 700 de ani. Femke Halsema, prima femeie aleasă primar la Amsterdam, a anunţat în luna iulie a anului trecut planuri de reformă a cartierului cu felinare roşii şi celebrele vitrine în care prostituatele îşi aşteaptă clienţii.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.488 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai sa le aducem in Romania, si in locul lor sa se duce „fetitele ” liberale, ca acolo iti trebuie musai gandire liberala.

  2. Ar trebui sa-si schimbe atitudinea fata de femei si sa le trateze ca pe sanctuare sfinte care aduc viata pe pamant. Si nu sa le trateze ca pe pacanele ?, marci banu tragi maneta jos, iti eliberezi animalitatea ieși satisfăcut… Nu e eco.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger