AcasăNewsAmplă acțiune a polițiștilor în Capitală și în țară. S-a lăsat cu...

Amplă acțiune a polițiștilor în Capitală și în țară. S-a lăsat cu percheziții și zeci de arestări

Poliția Capitalei în colaborare cu polițiștii din încă șase județe au demarat, luni dimineață, o amplă acțiune de percheziționare a 41 de locuințe ale unor persoane bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat.

Potrivit IGPR, perchezițiile au loc în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și în municipiul București

Anchetatorii consideră că prejudiciul este estimat la 1.000.000 de euro, reprezentând accize datorate bugetului consolidat.

Sunt indicii că o parte din persoanele bănuite au constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

La grup ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Traficanții ambalau tutunul în ambalaje aproape identice cu cele ale unor firma cunoscute și-l comercializau prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
969 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger