Cauta

Americanii vor avea nevoie de vize pentru a calatori in Europa

Uniunea Europeana a anunţat ca, din 2021,  cetaţenii Statelor Unite vor avea nevoie de un nou tip de viza – ETIAS (European Travel Information and Authorization System) – pentru a calatori in spaţiul Schengen. In prezent, cetaţenii SUA pot calatori in Europa in sejururi de pana la 90 de zile fara o viza. 

Sistemul ETIAS inca o etapa inaintea vizitarii zonei Schengen

Noile restricţii sunt necesare pentru a „evita viitoare probleme privind migraţia ilegala şi terorismul”, iar vizele ETIAS sunt valabile pentru trei ani, afirma UE. Cetaţenii americani care solicita o viza ETIAS au nevoie de un paşaport valid, o adresa de mail şi un card de credit sau debit, in timp ce minorii vor avea nevoie doar de paşaport. „La fel ca şi alte ţari şi regiuni din lume, Europa a decis recent sa işi amelioreze sistemul de securitate pentru a evita orice alte probleme cu migraţia ilegala şi terorismul”, se arata in  site-ul ETIAS.  Un purtator de cuvant al UE a informat ca „vizele ETIAS pentru americani sunt vize care permit mai multe intrari şi cateva restricţii pentru a putea promova turismul in timp ce menţinem un nivel ridicat de securitate internaţionala”. Majoritatea persoanelor din Uniunea Europeana pot calatori in Statele Unite fara o viza, dar  acest lucru nu se aplica cetaţenilor din Romania, Polonia, Cipru, Croaţia şi Bulgaria – motiv pentru care Comisia Europeana a publicat  pentru prima oara in 2016 un raport prin care cere SUA  sa renunţe la solicitarea de vize pentru cetaţenii din  cele cinci ţari membre ale UE. Spaţiul Schengen  este o zona de circulaţie libera care cuprinde 26 de state europene. Sistemul ETIAS este de fapt o reciprocitate pentru ESTA (Electronic System for Travel Authorization), pe care, la randul lor,  şi cetaţenii UE din ţari membre ale programului Visa Waiver ( majoritare in Schengen), trebuie sa il parcurga pentru a intra in Statele Unite.

Ultimele stiri

  • Schema germană: schimb de mașini pentru a evita tarifele americane
  • De ce continuă să moară elitele lui Putin?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state” (II)
  • Imagini incredibile! O furtună puternică a făcut prăpăd în Sinaia. Vijelia a luat pe sus acoperișuri și a doborât mai mulți copaci – FOTO/VIDEO
  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • Exit mobile version