AcasăNewsAmericanii si rusii se infrunta in apele Siriei

Americanii si rusii se infrunta in apele Siriei

Portavionul rusesc Amiralul Kuznetov se indreapta spre apele Siriei, unde se afla deja alte trei nave militare rusesti si portavioane americane.

Deplasarea portavioanelor costa scump si nimeni nu le plimba degeaba, decat daca e vorba de razboi

Amiralul Kuznetov, singurul portavion rusesc, va ajunge in apele siriene la mijlocul saptamanii. Impreuna cu alaiul sau de nave de atac, se va alatura celorlalte trei nave rusesti, care si-au stabilit un punct de comanda in portul sirian Tartus. Conform surselor militare, cele trei nave rusesti au dus specialisti pentru desfasurarea rachetelor rusesti S-300, socotit cel mai sofisticat sistem antiaerian. In plus, rusii instaleaza si un sistem radar pentru a apara cele mai importante obiective militare si industriale siriene. Sistemul  radar este capabil sa urmareasca o suta de tinte simultan si sa intercepteze 12 tinte separate.

Bush fata-n fata cu Amiralul Kuznetov

Americanii sunt reprezentati masiv in regiune, cu distrugatoare, crucisatoare, plus Flota a VI-a, aflata permanent in Mediterana. Portavionul american USS George H.W. Bush a ajuns deja, asteptandu-l pe Amiralul Kuznetov. Pe uscat, Turcia este acuzata de sirieni ca a asigurat o zona de refugiu pentru rebelii reuniti intr-o unitate de dezertori, intitulata Armata Siriana de Eliberare. Turcia, Iordania si Israel au intrat in alerta de razboi, de cand Comandamentul General al Armatei siriene a acuzat Israelul ca a contribuit la organizarea unei ambuscade pe autostrada Homs-Palmira, in apropiere de baza aeriana Tiyas. In ambuscada au fost ucisi sase piloti de elita sirieni, un ofiter tehnic si trei subofiteri din baza.

author avatar
Adina Mutar
828 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger