AcasăNewsAmericanii si rusii au luat pozitii de atac la tarmurile Siriei

Americanii si rusii au luat pozitii de atac la tarmurile Siriei

Rusii au trimis nave de razboi sa-si recupereze cetatenii din Gaza

Se pregateste ofensiva impotriva Siriei. Grupulde amfibii USS Iwo Jima a luat pozitii in fata tarmurilor Siriei, iar rusii au trimis nave de lupta in dreptul Fasiei Gaza.

Rusii au trimis nave de razboi sa-si recupereze cetatenii din Gaza

Nu mai este mult pana la actiunea militara asupra Siriei, pentru inlaturarea regimului lui Bashar al-Assad.

Cu crucisatorul dupa „civili”

Americanii si-au dat acordul ca NATO sa desfasoare baterii de rachete Patriot la granita dintre Turcia si Siria si sa instaleze un sistem electronic de tip AWAC, de avertizare in caz de atac aerian. In plus, americanii au desfasurat nave de lupta in partea opusa tarmurilor Siriei, inchizand cercul in jurul tarii. Sub pretext ca vor sa-si scoata cetatenii din Fasia Gaza, rusii au trimis  nave din Flota Marii Negre, respectiv crucisatorul Moskva, distrugatorul Smetlivi, navele de debarcare Novocerkassk si Saratov, remorcherul MB-304 si petrolierul Ivan Bubnov.

NATO isi muta comandamentul in Turcia

NATO isi muta comandamentul trupelor terestre la Izmir, Turcia, de saptamana aceasta. Noul comandament va prelua responsabilitatile celor din Heidelberg, Germania, si din Madrid, Spania. „Allied Land Command confera NATO o pozitie strategica fata de Orientul Mijlociu,  dar si adiacent Rusiei, trimitand un semnal tarilor vecine”, a declarat comandantul, Lt. Gen. Frederick Hodges.

author avatar
Adina Mutar
540 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger