AcasăNewsAmericanii pompează sute de milioane de dolari în România. Dar asta îi...

Americanii pompează sute de milioane de dolari în România. Dar asta îi alertează pe ruşi!

Pentagonul are prevăzute cheltuieli speciale pentru scuturile antirachetă din România și Polonia. Asta înseamnă că americanii urmează să „pompeze” sute de milioane de dolari în România.

Obiectivele lor: întărirea bazelor de la Deveselu şi Mihail Kogălniceanu!

Vor dezvoltarea sistemului antirachetă Aegis

Statele Unite vor aloca în anul fiscal 2023-2024 un buget de peste 866 de milioane de dolari pentru dezvoltarea sistemului antirachetă Aegis, creat pentru interceptarea rachetelor balistice

O parte din această sumă va fi destinată special dezvoltării și actualizării sistemului Aegis situat în România la baza de la Deveselu. De asemenea, fondurile SUA pentru modernizarea bazei de la Mihail Kogălniceanu vor fi suplimentate cu peste 21 de milioane de dolari.

În cel mult 180 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Agenția SUA pentru Apărare Antirachetă (Missile Defense Agency) va prezenta comisiilor de Apărare ale Congresului un raport privind posibile îmbunătățiri aduse bazelor Aegis Ashore din Polonia și România”, se arată în document.

Scut similar în Polonia

Pe lângă scutul de la Deveselu, SUA au reușit, după mai mulți ani de întârzieri, să construiască un scut similar în Polonia, care nu e încă operațional. În luna mai 2023, autoritățile americane sperau să-i facă recepția finală până la sfârșitul acestui an.

De asemenea, documentul mai prevede ”întărirea fizică a instalaţiilor” de la Deveselu și din Polonia.

În prezent, sistemul are un radar antibalistic și este înzestrat cu 24 de rachete interceptoare Standard Missile 3 (SM-3). Aceste rachete nu sunt dotate cu focoase nucleare sau cu altă încărcătură periculoasă. Ele pot distruge rachetele balistice în aer cu viteză foarte mare, la impact, prin forța cinetică.

De mai mulți ani, oficialii americani discută ca actualele rachete să fie înlocuite de o nouă generație care au o rază de acțiune semnificativ mai mare și capabilități împotriva diverselor tipuri de rachete.

author avatar
Andrei Ștefan
649 afisari

11 COMENTARII

    • Sutele de meleoane pompate sunt in petarde, nicidecum in economia Romaniei. Deci pompare zero.

  1. OK ,multe din aceste sute de milioane vor ajunge pe mana retelelor de trafic de carne vie si prostitutie juvenila ca americanilor le plac doar trufandalele.In caz de defectiune vor arunca prostilor eterni privitori la tv un alt dinca.Sclava prostia romaneasca.

  2. RAHATUL VANTURAT PANA LA PANDEMIE : SCUTUL DE LA DEVESELU ERA DESTINAT APARARII ROMANIEI DE TIRURILOR DE RACHETE DIN IRAN !!.
    Azi se vede ceia ce vedeau si rusii in urma cu 1015 ani !.

  3. Daca americanii pompeaza pai sa dam si noi la pompe ca e un moment oportun sa avem cele mai tari arme din lume si sa fim o putere in lume 💪…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger