AcasăNewsAmericanii negociaza cu rusii ramanerea la putere a lui Bashar al-Assad

Americanii negociaza cu rusii ramanerea la putere a lui Bashar al-Assad

Pe 17 octombrie, rebelii din Quneitra se laudau ca au capturat un tanc al armatei siriene

Surse din SUA si Turcia, citate de agentia israeliana Debka, au dezvaluit ca americanii negociaza cu rusii ca presedintele sirian Bashar al-Assad sa ramana la putere.

Pe 17 octombrie, rebelii din Quneitra se laudau ca au capturat un tanc al armatei siriene

Conform surselor, amiralul James Winnfeld, vicepresedinte al Statului Major Interarme, este negociatorul american.

Fara zona tampon in Siria

Winnfeld a prezentat aliatilor turci, in timpul vizitei la Ankara de la sfarsitul lunii octombrie, un plan de pace aflat in negocieri cu Moscova, care prevede ramanerea la putere a lui Assad si blocarea actiunii de creare a unei „zone tampon”.  In schimb, Natiunile Unite ar putea desfasura forte de mentinere a pacii!  Intregul plan urmeaza a fi prezentat dupa alegerile prezindentiale din SUA, la 6 noiembrie, pentru ca atunci se va sti cine e comandantul suprem.

Trei tancuri siriene in Golan

Planul in discutie este in contra demersurilor facute pana acum de Turcia, Arabia Saudita, Qatar si Franta, care au alimentat frontul din Siria cu logistica, luptatori islamisti, armament etc, in scopul declarat de a-l inlatura de la putere pe Bashar al-Assad. Tot Debka informeaza ca Marea Britanie, Franta si Israelul „s-au pus in linie” in privinta unei interventii militare in Siria si in Iran. Un motiv ar putea fi prezenta a trei tancuri siriene in regiunea demilitarizata Quneitra, de pe platoul Golan. Acestea sunt prinse in lupta cu rebelii, dar Israelul a facut plangere la ONU ca Siria incalca statutul de „zona demilitarizata”.

author avatar
Adina Mutar
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger