AcasăNewsCORONAVIRUS. Americanii apelează la el. Cercetătorul român care are soluția pentru COVID-19!...

CORONAVIRUS. Americanii apelează la el. Cercetătorul român care are soluția pentru COVID-19! Vaccinul ăsta face minuni!

Într-o perioadă de grea încercare pentru întreaga omenire, în care noul coronavirus a pus „pe pauză” vieți și afaceri, speranțele celor mai mulți se îndreaptă către un vaccin contra COVID-19.

Vaccin care, din câte se discută tot mai intens în ultima vreme, ar putea fi unul vechi… de un secol. Iar răspunsul edificator ar putea veni de la un român. Numele său a apărut în cunoscuta publicație americană The New York Times, în dreptul unei întrebări esențiale: poate un vaccin vechi – în speță vaccinul BCG, împotriva tuberculozei – să oprească noul coronavirus? „Este încă o ipoteză”, a declarat cercetătorul român, citat de New York Times.

Este vorba despre Mihai Netea, profesor de biologie experimentală la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda, care coordonează un studiu important, ce implică vaccinarea și revaccinarea cu BCG a 1.500 de persoane din rândul personalului medical. Vorbind de această dată la Digi 24, specialistul s-a ferit să dea procente cu privire la șansele de reușită ale acestui proiect, dar a părut cât se poate de optimist. „Speranțele sunt mari, în sensul că până acum acest vaccin a arătat că poate scădea numărul de boli respiratorii, de infecții respiratorii la copii, la fel și la adulți, cu alte tipuri de virusuri și noi sperăm să avem același rezultat și în cadrul studiului pe care îl facem la personalul medical din Olanda. În acest moment, nu putem spune însă dacă acest vaccin va avea sau nu va avea succes. Bineînțeles, toată lumea speră acest lucru, dar nu putem da niciun fel de procentaj cam cât la sută este șansa să fie de succes”, a precizat Netea, miercuri seară, la Digi24.

Românul a explicat că experții nădăjduiesc ca vaccinul BCG să poată contracara deficiența imunitară în cazul pacienților care fac infecții, „în așa fel încât să existe o apărare imună mai puternică, virusul să se multiplice mai puțin ușor, deci să nu poată să se răspândească în corp la fel de ușor și oamenii să facă o boală mai ușoară sau poate chiar să nu o simtă deloc, să nu aibă simptome”.

1.030 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger