AcasăNewsAmericanii garanteaza Romania

Americanii garanteaza Romania

Dupa o absenta suspecta din viata publica romaneasca, ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, si-a facut aparitia la Palatul Cotroceni, fix in ziua in care Crin Antonescu a preluat mandatul de presedinte interimar.

Mark Gitenstein a mers la Cotroceni ca sa se asigure ca noul presedinte interimar, Crin Antonescu, stie ce are de facut

Considerat cel mai activ ambasador american, datorita interventiilor pertinente pe care le-a avut de-a lungul timpului, Mark Gitenstein a tacut brusc.

Mark Gitenstein a mers la Cotroceni ca sa se asigure ca noul presedinte interimar, Crin Antonescu, stie ce are de facut

Desi scena politica romaneasca este in fierbere, amabasadorul SUA nu a mai punctat derapajele democratice, asa cum obisnuia,  erijandu-se intr-un simplu spectator. A preferat in schimb sa defileze cu premierul Victor Ponta  de Ziua Americii si sa taie tortul alaturi de acesta. Tot la bratul lui Ponta, Gitenstein a mers la Cotroceni, imediat dupa ce a preluat Crin Antonescu mandatul, pentru a le trasa celor doi demnitari agenda de lucru. Ce-i drept, diplomatic si strategic vorbind (bazele militare, scutul antiracheta etc), SUA este direct interesata sa tina Romania in sfera ei de influenta. In consecinta, imaginea cu limuzina ambasadorului intrand pe poarta Cotroceniului a aruncat in derizoriu tot scandalul facut cu o zi in urma de cancelarul german Angela Merkel, dand semnalul ca Washingtonul  a binecuvantat miscarile politice din Romania.

Austeritatea, asul din maneca lui Ponta

Si pentru ca tot am vorbit de Angela Merkel, trebuie precizat ca interventia acesteia i-a facut mai mult rau decat bine presedintelui suspendat Traian Basescu, oferindu-i premierului Ponta prilejul de a le aminti romanilor de sacrificiile pe care au fost obligati sa le faca in timpul crizei. ”Doamna Merkel si crestin-democratii germani – pentru ca doar ei sunt cei care ii tin partea domnului Basescu si PDL – sunt cei care au crezut totdeuna in austeritate, in taieri – e adevarat, austeritate mai mult in Romania si in Grecia si in Italia si in Spania, mai putin la dansii”, a afirmat Ponta, atingand astfel un subiect foarte sensibil pentru electorat si care, daca este speculat asa cum trebuie, se poate transforma in principala tema de campanie care sa asigure succesul USL.

Socialistii europeni sar la gatul lui Ponta

Vazand ca gluma se ingroasa si ca ar putea pierde teren in Romania, mai multi reprezentanti ai socialistilor europeni au inceput sa critice deciziile Executivului de la Bucuresti. Astfel, dupa Frank-Walter Steinmeier (liderul SPD) si Susane Kastner, care au sustinut ca  derapajele de ordin politic si juridic, care i se imputa presedintelui Traian Basescu, nu trebuie platite cu aceeasi moneda, a venit si randul ministrului de Externe luxemburghez, Jean Asselborn, sa-si exprime dezacordul fata de situatia din Romania. ”In calitate de social-democrat sunt ingrozit de demersurile unor politicieni care doresc sa activeze in cadrul socialistilor europeni si se comporta ca niste pucisti”, a precizat Jean Asselborn.

[poll id=”301″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.226 afisari

1 COMENTARIU

  1. În expresia „SUA este direct interesata”, S.U.A. înseamnă „Statele Unite ale Americii”, deci, „e” mai multe. Ca atare, trebuia scris „SUA sunt direct interesate”. În rest, nimic interesant.
    Mai utila ar fi fost publicarea acestui banc, pentru a ilustra faptul că S.U.A. vor să-şi păstreze România în sfera sa de influenţă:
    «Basescu face atac de cord si moare. Ajunge in iad, unde diavolul il astepta. „Nu stiu cum sa procedez, spune diavolul.Te am pe lista, dar nu mai am nici un loc liber. Uite cum facem. Am trei insi care nu au fost chiar asa de rai. Unul dintre ei ar putea sa plece sus, iar tu ii vei lua locul. Am sa te las pe tine sa decizi pe cine lasi sa plece, ca sa-ti alegi ce loc vrei”. Traian se gandeste ca e chiar bine ca poate sa aleaga, asa ca este de acord cu planul. Diavolul deschide prima usa, iar inauntru, intr-un bazin mare cu smoala, Ceausescu se tot scufunda in smoala, apoi revenea la suprafata, mai tinea o cuvantare, iar se scufunda. Asta era pedeapsa lui. „Nu!, spune Traian. Ma tem ca nu stiu sa inot prea bine, asa ca nu as rezista sa fac asta toata ziua”.
    In camera urmatoare se afla Paunescu, cu un baros in mana, spargea piatra. „Nu, am o problema cu coloana, de la ridicat nivelul de trai al romanilor. Daca ar fi sa sparg piatra toata ziua, mi s-ar rupe coloana pur si simplu”. In camera urmatoare, sa vezi si sa nu crezi: Bill Clinton era rastignit pe un birou, iar Monica Lewinski, aplecata peste el, facea ce stim cu totii ca stie ea sa faca. Traian priveste, fara sa-si creada ochilor, apoi spune: „Da,cred ca as putea sa fac asta”. Diavolul zambeste, apoi spune: „In regula,Monica, poti sa pleci.”»

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger