AcasăNewsAmericanii duc in Iordania baterii Patriot si bombardiere F-16. Incep alte „jocuri”...

Americanii duc in Iordania baterii Patriot si bombardiere F-16. Incep alte „jocuri” militare in Orientul Mijlociu

16 avioane israeliene au testat antiaeriana Libanului

Surse de la Pentagon au anuntat ca SUA trimit in Iordana baterii Patriot si avioane de lupta F-16 pentru exercitiile militare anuale „Eager Lion 2013” („Leul infocat”).

Si ca atmosfera sa fie si mai incinsa, 16 avioane de razboi israeliene au efectuat raiduri scurte deasupra Libanului, inclusiv deasupra capitalei Beirut.

16 avioane israeliene au testat antiaeriana Libanului

S-a dat „unda verde” pentru Israel

In weekend, au abundat avertizarile din partea SUA catre partile implicate in razboiul din Siria. Sau sa le zicem „unda verde”? Secretarul american de Stat, John Kerry, a transmis Iranului ca-i „ticaie” ceasul. Un fel de-a spune ca „i-a sunat ceasul” in privinta programului nuclear. „Realitatea este ca Israelul va face tot ce este necesar ca sa se apere!” Rusiei, Kerry i-a transmis ca ar fi „total gresit” sa-l aprovizioneze pe Bashar al-Assad cu sistemul S-300. Pentru a face cuvintele sale sa fie luate in serios, Pentagonul a trimis in Iordania baterii Patriot si avioane F-16, pentru un „exercitiu” militar ce va dura doua luni.  Bateriile Patriot din Iordania vor fi in coordonare cu cele din Turcia si cu sistemul israelian  Arrow 2. Plus sistemele balistice  Aegis aflate la bordul navelor americane din Mediterana.  E „joc” serios.

Civilii din Qusair au nevoie imediata de ajutor

Hezbollahul a blocat ajutoarele pentru civilii din Qusair

Cat despre intalnirea de impacare intre regimul lui Bashar si revolutionari, gestionata de SUA si Rusia, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, crede ca, daca va avea loc, va fi prin… iulie. Pana atunci, Crucea Rosie a facut un apel la partile beligerante sa opreasca imediat focul in orasul Qusair, pentru a se permite intrarea cu ajutoare medicale (sunt peste 1.200 de raniti, iar unitatile medicale nu mai au nimic), apa si alimente.  Luptatorii Hezbollah au taiat caile de acces pentru ajutoare.  Comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a declarat situatia din Qusair „disperata”.

author avatar
Adina Mutar
625 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger