AcasăNewsAmericanii au parasutat armament kurzilor din Kobani

Americanii au parasutat armament kurzilor din Kobani

Americanii i-au aprovizionat pe kurzii din Kobani cu arme si munitie

Dupa indelungi negocieri in care SUA s-au straduit sa convinga Turcia sa se alature coalitiei anti-ISIS, fiecare a facut ce-a vrut!

Americanii i-au aprovizionat pe kurzii din Kobani cu arme si munitie

Duminica noaptea, avioane militare americane au parasutat kurzilor asediati in orasul sirian Kobani arme, munitie, ajutor medical.

Obama n-a avut cuvinte sa descrie reactia lui Erdogan

US Central Command a declarat ca avioane cargo C-130 au parasutat arme mici, munitie si pachete medicale fortelor kurde ce se lupta de mai bine de o luna cu extremistii ISIS. Oficiali din Administratia Obama au anuntat ca, in prealabil, sambata, presedintele american l-a sunat pe omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, si l-a informat de decizia de a le parasuta kurzilor din Kobani un ajutor. Ce i-a replicat Erdogan „nu se poate descrie”, dar lui Obama i-a fost clar ca Turcia se opune oricarei manevre de inarmare a kurzilor ce au legatura cu PKK, considerat, inca, terorist, atat de SUA, cat si de NATO. Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat ca ar fi fost un act de iresponsabilitate si imoral sa nu fie ajutati kurzii din Kobani. SUA cauta acum sa negocieze cu turcii un culoar terestru pentru aprovizionarea fortelor anti-ISIS din Kobani.

Pesmerga buni si pesmerga rai

Oficialii turci au declarat ca nu a fost folosit spatiul aerian al tarii de catre SUA, in operatiunea de aprovizionare a fortelor kurde. Si ca Turcia nu se opune kurzilor, in general, ci numai grupurilor afiliate cu rezistenta PKK. Ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, a admis ca Turcia a asigurat luptatorilor kurzi pesmerga care au luptat impotriva ISIS in Irak un culoar sigur pentru a ajunge in Kobani.

author avatar
Adina Mutar
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger