AcasăNewsAmericanii au bombardat campurile petroliere din Siria

Americanii au bombardat campurile petroliere din Siria

Nu mai ramane piatra pe piatra din Siria

Coalitia a efectuat noi atacuri aeriene impotriva gruparii Stat Islamic (SI) in Siria, atacuri ce au vizat campuri petroliere ce serveau la finantarea jihadistilor.

Nu mai ramane piatra pe piatra din Siria

Este vorba de „rafinariile mobile” ce aduceau gruparii ISIS , conform Pentagonului, vreo doua milioane de dolari pe zi!

ISIS a fost „avariata”

Ca de-aia iti vine sa te-ntrebi cui naiba vindeau astia petrolul extras si „rafinat” cu dispozitivele astea mobile in valoare de 2 (doua) milioane de dolari pe zi? Amiralul John Kirby, purtatorul de cuvant al Pentagonului, nu ne spune cine erau clientii. „Avioane ale Arabiei Saudite si ale Emiratelor Arabe Unite au zburat alaturi de avioanele USA, lovind 12 tinte”, a precizat Kirby. „Suntem increzatori ca le-am creat avarii importante”, a asigurat amiralul. Da, nimic mai mult! Membrii ISIS din Rakka au stat ascunsi in timpul bombardamentelor, dar au iesit spre seara, pe strazile orasului, dupa incheierea operatiunilor coalitiei, ca sa nu-i uite lumea de jupani.

27 civili, „victime colaterale”

„Avarii” mult mai importante au cauzat aliatii asupra Kafr Diryan, o localitate izolata, care scapase nebombardata de armata lui Bashar si neinvadata de ISIS. Coalitia a ucis 27 de civili, printre care sase copii, iar oamenii nu inteleg de ce au fost socotiti tinte. China si Rusia privesc linistite razboiul antitero al coalitiei si roaga sa-i loveasca si pe-aia, si pe-aia, „sa nu se faca diferenta intre teroristi buni si teroristi rai”, dupa cum graia Lavrov. Nu de alta, dar prietenul Bashar sta la panda, sa intre in zonele eliberate de „teroristi”. Dupa patru ani de razboi in Siria, cu sute de mii de morti, milioane de dislocati si o criza umanitara cu „valoare ” de cataclism, bombardamentele coalitiei nu mai reprezinta decat „cireasa de pe tort” pentru poporul sirian. Astia, mai marii lumii, sunt pusi sa lase din Siria doar gazele din Mediterana!

 

author avatar
Adina Mutar
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger