AcasăNewsAmerica s-a sarbatorit fara Dragnea si Tariceanu, dar cu pesedisti garla

America s-a sarbatorit fara Dragnea si Tariceanu, dar cu pesedisti garla

Receptia data de Ambasada SUA de la Bucuresti la aniversarea din acest an a Zilei Independentei a avut parte de doua surprize: a plouat de-a rupt si nu a fost onorata de oamenii numarul 2, 3 si 4 din ierarhia statului nostru.

Americanii au combatut ploaia cu umbrele si n-au dat semne ca ar fi fost afectati de absenta presedintilor celor doua Camere parlamentare si a duducii pusa sefa la Guvern. Dimpotriva, gazdele si oaspetii s-au intrecut in zambete iar ca proba a relatiei stranse dintre americani si romani ambasadorul Klemm si ai lui au decorat fatada Ambasadei cu portretele generalului Gheorghe Pomut, compozitorului George Enescu, doctorului Liviu Librescu, criticului literar Matei Calinescu, scriitorului si activistului politic Elie Wiesel si gimnastei Nadia Comaneci – sase romani care, din 1800 incoace, au influentat pozitiv relatiile noastre cu SUA.

Iohannis nu a uitat ca este in campanie

Asa cum era de asteptat, presedintele Klaus Iohannis a onorat invitatia si s-a prezentat la receptie insotit de doamna lui, Carmen Iohannis. Imbracata intr-un costum alb de vara – tinuta comentata favorabil pe retelele de socializare, aceasta a asistat alaturi de sotul sau si cuplul Klemm la show-ul aviatic desfasurat cu ocazia Zilei Americii. Si tot conform asteptarilor, Iohannis si-a intepat adversarii politici in discursul tinut, in care pe langa felicitarile de rigoare transmise americanilor de ziua lor nationala a strecurat si necesitatea ca Romania sa aiba parte de ”o guvernare transparenta si responsabila care chiar respecta statul de drept”. Desi principalele urechi ale coalitiei aflate la putere nu au putut auzi mesajul transmis in direct, pe motiv de absenta voluntara, zicerile lui Iohannis au fost receptionate de puzderia de pesedisti care nu au urmat exemplul liderului lor si au aterizat pronto in curtea Ambasadei SUA. Este vorba despre Mihai Fifor, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu, Robert Cazanciuc, Gabriela Firea, Eugen Teodorovici, Vasile Dancu plus multi altii, printre care si cativa ministri ”no name” ai doamnei Dancila. De asemenea, nici aldistul Teodor Melescanu nu a tinut cont de refuzul lui Tariceanu si a semnat si el condica la petrecerea data de Klemm. Nu in ultimul rand, merita mentionat si ca receptia a reunit, pentru scurt timp ce-i drept, ”binomul Coldea-Kovesi”, cei doi fiind de asemenea prezenti la petrecerea data de americani, la final de iunie, in cinstea lui 4 iulie.

author avatar
Simona Badulescu
367 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai sa incepem sa respectam justitia prin publicarea Decretului de demitere a Luluti, tuaresi ca vad ca pozeaza o fi nominalizata la Oscar daca nu ia Puliter pe fotografie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger