AcasăNewsAmerica nu funcționează fără wireless

America nu funcționează fără wireless

Communication network of United States of America.

Epidemia a schimbat viața americanilor peste noapte. Afaceri oprite, birouri, magazine și scoli închise. Serviciile de asistență medicală sunt copleșite. În mijlocul crizei, lucrătorii trebuiau să rămână conectați la locul de muncă,  elevii să acceseze de la distanță sălile de clasă, la fel și pacienții –  conectați digital cu medicii.  Iar oamenii de pretutindeni au dorit divertisment, evadare și interacțiune socială. Într-o lume distanțată social și izolată fizic, comunicarea și conectivitatea au devenit din ce în ce mai critice, deoarece dispozitivele wireless serveau ca legături vitale către lumea exterioară. Iar această industrie, pusă la încercare, s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

 

„Americanii se bazează pe wireless mai mult ca niciodată”, spune Meredith Attwell Baker, președinte și CEO al CTIA , o asociație comercială care reprezintă companiile naționale de  comunicații fără fir. „Față de începutul anului 2020, am observat o creștere semnificativă și susținută a utilizării vocale și a datelor, cu până la 20 la sută mai mult decât ceea ce era utilizarea normală. Ceea ce este cu adevărat remarcabil, relatează politico.com,  este faptul că nu au existat perturbări majore ale rețelei, în ciuda schimbărilor bruște și semnificative ale modului în care americanii o folosesc. Pentru a face față schimbărilor bruște, furnizorii de telefonie wireless au crescut capacitatea rețelei și au furnizat clienților mai multe date mobile. De asemenea, au extins opțiunile pentru consumatorii cu venituri mici, deoarece caută modalități de a menține copiii în comunități sub-servite învățând și de a ajuta oamenii și afacerile din zonele care au fost afectate de pandemie. În plus, Comisia Federală de Comunicații (FCC) a sporit capacitatea pe mai multe piețe prin creșterea spectrului frecvențelor radio care servesc semnalele wireless. Astăzi, 96% dintre americani dețin un telefon mobil, iar unul din cinci americani accesează internetul doar prin intermediul telefonului. Acest număr crește și mai mult în comunitățile afro-americane, hispanice și cu venituri mici, potrivit Pew Research Center.

“Prin investiții de peste 25 de miliarde de dolari pe an, industria wireless din America a rămas angajată să țină legătura între oameni în acest timp fără precedent.(…) În anumite zone, operatorii au instalat chiar și site-uri de celule pe roți – le numim COW – care, de obicei, sunt dislocate după dezastre naturale. (…)T-Mobile a mărit datele disponibile consumatorilor cu venituri mici, Verizon oferă servicii școlarilor din Los Angeles fără internet acasă, iar AT&T oferă servicii gratuite lucrătorilor din sănătate”, a precizat șefa CTIA. În plus, pandemia nu încetinește dezvoltarea 5G: SUA a fost prima țară care a implementat rețele comerciale 5G comerciale la scară largă, cu un an înaintea Chinei. Astăzi, 60 la sută dintre americani sunt acoperiți  5G iar rețeaua se extinde în peste 250 de comunități din toată țara.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger