AcasăNewsAmerica mai salta un IT-ist roman

America mai salta un IT-ist roman

Vlad Nistor nu spune nimic romanului de rand, dar in America este un nume foarte interesant pentru FBI. Procurorii SUA au solicitat retinerea lui Nistor pe baza unor acuze de inselaciune, fraude informatice si spalare de bani. Recunoscute pentru gretoasa slugarnicie de care dau dovada, autoritatile de la Bucuresti s-au conformat pe loc.

„Imediat, ‘traiti, acusi il gabjim pe impostor!”, au sarit priceputii lu’ Kovesi, ca ai ei raman si dupa plecarea Laurei de la DNA.

Nistor conducea o firma clujeana de tranzactii cu bitcoin. CoinFlu. este o platforma online de tranzactionare a monedelor digitale care functioneaza precum o casa de schimb valutar. Compania fondata in 2015 a tranzactionat in numai trei ani peste 200 de milioane de euro in monede digitale, avand acum un an o cifra de afaceri de 3 milioane de euro. Absolvent al Brunel University, din Marea Britanie, Vlad Nistor (7 ani de experienta pe piata financiara) a condus, ca manger de portofoliu, fondurile de pensii Pilonul II din cadrul diviziei BCR Pensii.

Raspunsul Budapestei: „Hai, sictir!”

In urma cu mai putin de o luna, in Ungaria erau arestati doi cetateni rusi pe care SUA ii cauta de cativa ani, sub banuiala c-ar fi traficanti de arme. In baza parteneriatului special dintre cele doua tari membre NATO, americanii au cerut ca rusii sa fie impachetati si trimisi la Washington, spre a fi interogati si mai apoi judecati. Ungurii s-au conformat partial, in sensul ca i-au urcat in avion pe rusi (tata si fiu), dar au ales o cursa cu escala la Moscova. Un altfel de „hai, sictir!” adresat cererii americane. Evident, reactia SUA a fost una virulenta, insa a trecut pe langa Viktor Orban ca o adiere placuta de primavara.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
522 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger