AcasăNewsAmerica, blocata de eclipsomanie

America, blocata de eclipsomanie

Eclipsa totala de soare care a avut loc ieri si a fost cel mai vizibila de-a latul Statelor Unite a nascut un adevarat tsunami social, o nemaivazuta eclipsomanie. Practic, ieri, totul a avut legatura cu „disparitia soarelui”.

Ambuteiajele care au blocat America au creat si locuri de munca ochelarii de eclipsa se vand pe marginea soselelor

Eclipsa totala a fost vizibila din 14 state ale Americii, iar partial din 48 de state. De- a lungul liniei pe care a urmat-o eclipsa au fost organizate campinguri in 21 de rezervatii locale. Traficul in anumite state a fost infernal din cauza curiosilor sositi din diverse colturi ale lumii. O pereche de ochelari de „eclipsa” se puteau cumpara, pe marginea soselelor, cu „numai” 10 dolari, fata de 1-2 dolari de la diferite magazine. Pentru multi tineri, asteptarea eclipsei s-a transformat in adevarate chefuri uriase, dar tot pe teme solare. Undeva in Oregon s-a construit pentru aceasta ocazie un soi de templu al soarelui alcatuit din trunchiuri de copaci care au fost lovite, de-a lungul timpului, de fulgere.

Eclipsa i a tras in mare numar pe copii si pe tinerii care nu au mai trait asa ceva

Mai oriunde se puteau cumpara subeniruri cu eclipsa, de la simple insigne, pana la tricouri, sepci sau cani. Unele restaurante au vandut chiar „mancare de eclipsa” , si parkingurile de unde se pute vedea mai bine fenomenul astronomic si-au triplat preturile, ar si vanzarile. Si telescoapele s-au vandut bine zilele astea, in America. Tot in Oregon, nu mai putin de 30.000 de americani s-au adunat „pe cel mai bun loc de a petrece eclipsa”, cum spunea si reclama locului.

author avatar
Catalin Dumitrescu
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger