AcasăNewsAmerica bagă omenirea în carantină: pandemia de coronavirus va dura până în...

America bagă omenirea în carantină: pandemia de coronavirus va dura până în 2022!

Anunț înfricoșător venit din America: specialiștii epidemiologi de peste Ocean au informat Washingtonul că trebuie să se aștepte la o pandemie de coronavirus care să dureze până în 2022! Vor urma valuri după valuri de infecții, semn că omenirea încă nu a cunoscut punctul de fierbere al situației. Un plan de combatere înșirat pe 100 de pagini a fost trântit pe masa președintelui Donald Trump, scrie New York Times, cu direcții de urmat și măsuri urgente de aplicat. Toate agențiile guvernamentale sunt mobilizate să lupte împotriva coronavirusului, altfel Statele Unite ajung o Italie a emisferei vestice!

Cercetătorii americani trag semnalul de alarmă. Guvernul republican este avertizat să ia în serios pandemia, care în niciun caz nu va trece o dată cu încălzirea vremii. Din contră, sunt semnale că virusul a suferit mutații și s-a adaptat mediului înconjurător, iar de câteva zile își face de cap și prin America de Sud, unde e vară toridă! „Va dura 18 luni sau chiar mai mult”, scriu specialiștii în planul de combatere a coronavirusului înaintat autorităților. „Să ne așteptăm la valuri multiple de infecții”, mai arată aceștia.

Planul de 100 de pagini a fost prezentat Casei Albe vineri, iar în aceeași zi, după ce l-a consultat, președintele Donald Trump a decretat Stare de urgență națională pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii! Toți factorii implicați în combaterea pandemiei de Covid-19 dau un prognostic sumbru referitor la răspândirea virusului. Iar din punct de vedere economic, este arătată importanța angajării unor puteri prezidențiale speciale pentru a putea mobiliza/ salva de la faliment sectorul privat.

Apel la o lege din 1950

Printre altele, se face trimitere la o lege din 1950, dată în timpul Războiului din Coreea, prin care un președinte este autorizat să ia măsuri extraordinare pentru a forța industria americană să intensifice producția de echipamente necesare și provizii. Se au în vedere în special produse vitale sectorului public de sănătate, cum ar fi ventilatoare, respiratoare și unelte de protecție pentru personalul medical. Niciun alt președinte de la Harry Truman încoace nu a mai apelat la această lege care obligă companiile private din industria americană să lucreze pentru stat!

Doar în vreme de război s-a mai pus problema asta, însă Donald Trump se declară pregătit să recurgă și la această măsură, dacă este necesară. „Putem face asta dacă trebuie. Până acum nu am avut nevoie de această lege, dar la o adică voi apela. Dacă o vreau, o putem face foarte repede! De fapt, chiar am studiat-o foarte îndeaproape acum două săptămâni. Sperăm, totuși, că nu vom avea nevoie… E un pas mare”.

Însă planul de combatere primit arată cât de gravă va fi situața. „Pot apărea penurii de produse, afectând asistența medicală, serviciile de urgență și alte elemente ale infrastructurii critice”, este unul dintre avertismentele transmise Washingtonului. „Aceasta include chiar și consumabile medicale, precum echipamentul individual de protecție al doctorilor/ asistenților din spitale”.

Pentagonul va oferi cinci milioane de măști de protecție personalului medical din America, informează presa de peste Ocean. „US Army trebuie să facă parte din efortul comun de protejare a sănătății și siguranței poporului american”, a cerut și senatorul democrat Jack Reed.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.505 afisari

7 COMENTARII

  1. E UN VIRUS RESPIRATOR. Nu poate trai la temperaturi de peste 25grade + daca nu e purtat sau daca nu e modificat militar. La fel nu poate rezista la un coeficient peste 4 de raze ultraviolete pentru ca si virusii racelii, virali, restul coronelor hepatita A, B, C dar si Hiv sunt distrusi…

  2. america foloseste frica sa faca misto de fraieri. daca cineva pune botul la mizeriile alora care folosesc tiparnita in prostie si inunda lumea cu dolari-hirtie igenica, e fraier de bubuie.

  3. Nu radeti. O inteligenta supracivilizata cu milioane de ani de istorie poate ajuta cu siguranta. Dar noi, noi suntem in stare sa ne facem intelesi in conditiile in care nu ne intelegem intre noi?…
    Mie nu imi e de Romania si nici de Sua sau de Europa nu ma trec fiorii ca au secole de incercari.
    Mie mi de Africa… Pot muri ca mustele.

  4. Deci istoria noastra e de 9000 de ani de la Ganditorul de la Hamangia nu erau nici hidieni nici chinezi nici egipteni nici jidani nici huni nici americani, nimica. Doar Ganditorul ce gandea.
    Restul i tacere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger