AcasăNewsAmerica ar putea reinstala rachete de croaziera in Europa

America ar putea reinstala rachete de croaziera in Europa

Marul discordiei este racheta ruseasca R-500 Iskander in privinta careia radarele NATO nu pot face mare lucru

Ministerul Apararii al SUA ia in calcul aceasta optiune dupa ce a spus ca Rusia a violat tratatul de dezmembrare a rachetelelor nucleare cu raza mica si medie de actiune, semnat in 1987, la Washington, de Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov.

 

Marul discordiei este racheta ruseasca R-500 Iskander in privinta careia radarele NATO nu pot face mare lucru

Este de amintit ca americanii au prevazut deja echiparea avioanelor de vanatoare ale aliatilor europeni cu arme nucleare, incepand cu anul viitor. Acum, SUA ia in calcul instalarea de rachete de croaziera cu ogive nucleare in Europa, arme care au fost retrase de pe batranul continent la sfarsitul Razboiului Rece. Pretextul oficial este dezvoltarea de catre Rusia a unui nou tip de racheta de croaziera care, potrivit SUA, incalca tratatul din 1987, informatie confirmata de The Washington Free Beacon, care-l citeaza pe un inalt responsabil al Pentagonului care s-a exprimat, miercuri, in Congres. Brian P. McKeon, subsecretar adjunct al Apararii, a declarat ca desfasurarea de rachete de croaziera in Europa va conta printre optiunile luate in considerare de Pentagon daca Moscova nu se va conforma cu cerintele tratatului amintit. Documentul prevede interzicerea rachetelor balistice si de croaziera cu raze de actiune intre 500 si 5000 kilometri, a caror distrugere a fost finalizata de SUA si Rusia in 1992.

Invizibila pe radar, imposibil de interceptat

Racheta ruseasca care provoaca iritare la Pentagon este de tipul R-500, prevazuta cu sisteme  Iskander-M, desfasurate de Rusia la frontiera sa occidentela ca raspuns la sistemul antiracheta american din Europa. Rezultatele unor teste facute in 2007 au aratat ca racheta ruseasca este invizibila pe radarele inamice si poate efectua viraje stranse, utilizand ”momeli”, sistem care-i permite sa nu fie interceptata.

Neonazistii ucraineni, finantati de Congres

Proiectul de amendament pentru interzicerea finantarii grupurilor neonaziste din Ucraina, propus de congresmanul John Conyers in luna mai, a fost dat uitarii si, oficial SUA poate  ii poate ”sponsoriza” pe cei care lupta sub drapele fasciste, in cadrul ajutorului acordat militarilor ucraineni, potrivit RIA Novosti. Interdictia prevazuta in proiect viza batalionul ”Azov”, care utilizeaza simboluri naziste si glorifica fascistii ucraineni. Unitatea este sprijinita de Kiev, inclusiv cu arme grele, fiind prevazuta si incorporarea sa in Garda Nationala, in cadrul unui plan de intarire a Garzii cu grupari paramilitare.

author avatar
Tudor Borcea
495 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger