AcasăNewsAmerica aduce bomba nucleara in Europa de Est

America aduce bomba nucleara in Europa de Est

Putin e convins de asta, dar inca nu stie care va fi locatia, Romania sau Polonia?

Conflictul ruso-ucrainean din Marea Azov este apa de ploaie pe langa batalia pe care Moscova si Washingtonul o poarta de cativa ani. Un nou razboi rece, in care declaratiile belicoase si amenintarile reciproce sunt in mod cert depasite de actiunile duse in spatele cortinei de cele doua superputeri. Pe fondul reactiilor venite dupa sechestrarea navelor Kievului, Serghei Ryabkov, adjunctul lui Lavrov, a exprimat cu voce tare ceea ce toata Europa gandeste: America se pregateste sa instaleze rachete nucleare in Europa de Est!

Putin e convins de asta dar inca nu stie care va fi locatia Romania sau Polonia

De la Londra la Istanbul, din Paris pana-n Sicilia, toti susotesc pe marginea acestui subiect. Este o certitudine, doar amplasamentul inca nu-i cunoscut. Administatia Trump are de ales intre Romania si Polonia, insa nici macar Vladimir Putin n-a aflat in casa cui vor trage americanii.

Retragerea din Acordul nuclear, pasul 1

Deocamdata, Donald Trump si-a anuntat intentia de a retrage SUA din Acordul nuclear incheiat de rusi si americani inca din anii ’80. Pentru Kremlin, acesta e semnalul care anunta sosirea „nuclearei” in Est. Luni seara, pe fondul escaladarii tensiunilor cu Ucraina, Ryabkov s-a apucat sa vorbeasca despre cu totul si cu totul alt subiect. Unul mult mai fierbinte. In opinia sa, Federatia Rusa stie ca America pregateste terenul pentru amplasarea unor rachete cu incarcatura nucleara in aceasta regiune a Europei. Chiar daca Washingtonul neaga, Moscova are convingerea ca lucrurile se vor derula intocmai.

Amplasarea rachetelor, pasul 2

„Armata rusa e pregatita de scenariul asta”, a raspuns Ryabkov la o intrebare cu tenta, referitoare la momentul cand rachetele nucleare vor ajunge in coasta Federatiei. „Am auzit negarile, dar nimic mai mult. Planurile s-au schimbat de multe ori in trecut. Nu vrem sa fim dezamagiţi din nou de colegii noştri americani, astfel ca, in planurile noastre militare, luam in calcul cel mai pesimist scenariu. Nu putem sa ignoram potenţiala plasare a rachetelor nucleare pe teritorii care pot fi periculoase pentru Rusia şi aliaţii sai. Intr-o asemenea situatie, americanii vor caştiga capacitaţi in plus, ceea ce le-ar permite sa atace ţinte din interiorul Rusiei”, a declarat Ryabkov. Summit-ul G20, programat saptamana aceasta, ii va aduce la aceeasi masa pe Trump si Putin, iar analistii dau asigurari ca cele doua parti vor discuta inclusiv despre rachetele americane mutate din Turcia (controlul bazei Incirlik e la Erdogan, acum).

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.703 afisari

4 COMENTARII

  1. Ca ajungem iar carne de tun! In WW2 am fost carne de tun pt. nemti,apoi la 23 august ’44 pt. rusi.Asta e informatia !

    • Tu crezi ca rusii îs asa tâmpiți sa bage radioactivitate în Europa lângă granița lor? Rusii dar și Europa încă și vor mai plăti tribut nesabuintei de la Cernobal… F f f mulți ani. Snu numai noi. Malformații congenitale datorate prafului radioactiv dar și cancer de piele sânge și organe se transmite datorita curenților atmosferici pe toate oceanele insulele și continentele lumii…

  2. Fiți serioși imediat după ce le-a stins Erdo lumina la Incirlik, americanii au adus toți grăsunii la Constanța.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger