AcasăNewsAmenzile aplicate în timpul stării de urgență sunt neconstituționale

Amenzile aplicate în timpul stării de urgență sunt neconstituționale

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare.

Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului, care susține că ordonanța de urgență nu este clară și previzibilă, iar faptele pentru care se pot da amenzi nu sunt individualizate. Decizia CCR nu anulează automat amenzile date. Ele trebuie contestate în instanță de către cei care au fost amendați, a declarat Augustin Zegrean, fost președinte CCR. De la începutul stării de urgenţă, în România au fostaplicate peste 300.000 de sancțiuni contravenționale  în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă. Procurorul general Gabriela Scutea a declarat că sistemul judiciar se va confrunta, după încetarea stării de urgenţă, cu un val „enorm” de plângeri depuse în instanţe de oamenii care au fost amendaţi pentru încălcarea ordonanţelor militare. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că este „un lucru evident” că se fac abuzuri de către poliţişti în cazul verificărilor cetăţenilor cu privire la libera circulaţie şi i-a sfătuit pe cei care se simt nedreptăţiţi să se adreseze organelor de control sau să conteste în instanţă amenzile.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
335 afisari

6 COMENTARII

  1. Haoleu! se stransese aproape un miliard de roni,teoretic,bani ce erau destinati clasei conducatoare in prezent,de unde si oftica uriasa a mafiotilor pentru ca va dispare cheagul strans.Va rezista avocatul poporului la atacurile ce il asteapta,pentru ca a stricat si va mai combate planurile mafiei ce conduce foarte prost colonia.

  2. Haoleu! se stransese aproape un miliard de roni,teoretic,bani ce erau destinati clasei conducatoare in prezent,de unde si oftica uriasa a mafiotilor pentru ca va dispare cheagul strans.Va rezista avocatul poporului la atacurile ce il asteapta,pentru ca a stricat si va mai combate planurile mafiei ce conduce foarte prost colonia.

  3. Pt ca nu poti fixa amenda mai mare ca salarul mediu. E neplatibil.
    Probabil ca daca fixa amenda intre 500 si 2000 de lei da. Dar e intre 2000 si 10.000…
    Trebuia facut o constrangere etapizata.
    La prima abatere mustrare verbala.
    La a2a abatere 50 lei.
    La a3a abatere 500 – 2000 lei functie de venit.
    La a4a abatere ca sunt si cocalari care 2000 de lei e cum e 20 de bani la mine iei carnetul 3 luni.
    Deci stii ca sta in casa ca face beci fara carnet sau macar se fatiie pe langa casa.
    Deci daca e stare militara poti face atatea filtre militare cât sa nu mai iesi veci cu masina sau pe jos. Daca fiecare filtru te tine 10 min sa-ti explice despre protecție pai nu mai iesi nicăieri ca daca ai 10 filtre pana la piata astepti la rand 2-3 ore, restul cu drept pot circula cu semne distincte pe drumuri repezi, trecatori.

  4. Deci sunt cai de coercitie democratica prin respectarea libertatii in stare de urgenta.

  5. Problema e sa stii sa faci legi iar toti cei din linia a 3a sa nu fi muncit sau sa munceasca degeaba ca mai e ordonanta. La fel toti sar pe CCR dar nu are nimeni un constitutionalist consilier . Am vazut toate nivelurile politice in toate perioadele erei noi. Trebuie sa sti sa taci cand curtea decide . E templul democratiei noastre . A ca bombani in familie la bere pe forum e total altceva decat atunci cand reprezinti un neam.

    • CCR ar trebui sa fie templul democratiei noastre , 6 din 9 judecatori s-au facut stapani pe Casa Ciumei Rosii ( CCR).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger