AcasăNewsAmenzi pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Schimbare...

Amenzi pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Schimbare majoră la actele de identitate

buletinAmenzi pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Schimbare majoră la actele de identitate

Pe masa Parlamentului se află un nou proiect de lege care va impune noi obligații pentru cetățenii români. Mai precis, persoanele fizice care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă stabilită vor fi obligate ca să notifice acest lucru la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Astfel, persoanele fizice care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă stabilită vor fi obligate ca, în termen de 15 zile de la plecare, să notifice acest lucru la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Amenzi pentru cei care nu-și declară reședința

În caz contrar, persoanele ce nu îndeplinesc aceste obligații vor fi sancţionate cu amendă de la 75 lei la 150 lei.

Noul proiect modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

„Persoana fizică, care nu mai locuieşte la adresa la care şi-a stabilit reşedinţa, este obligată să notifice la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor, despre încetarea valabilităţii menţiunii privind reşedinţa, în termen de 15 zile de Ia plecare.”, prevede actul normativ.

Potrivit iniţiatorilor, „reglementările legale în vigoare conţin obligaţii pentru cetăţeni referitoare la schimbarea domiciliului, dar modul în care sunt formulate nu permite sancţionarea nerespectării acestora, iar în cazul stabilirii reşedinţei nici nu există instituite astfel de obligaţii.”

author avatar
Andreea Vlad
1.881 afisari

12 COMENTARII

    • Depinde cum o interpretezi. Pe vremea lui Ceașcă, cei cu vize de flotant erau luați în evidența miliției de circumscripție și era obligatoriu.
      Pe undeva prin Moldova, în Iași, cred, era sau este o grasonieră în care „locuiau” peste 1000 de indivizi, îți dai seama de potențialul infracțional? Nu vorbim doar de români aici, ci și de sutele sau miile de nenorociți „refugiați” de prin Ucraina, a căror „ocupație” e crima organizată.
      Ideea e bună, cu condiția, așa cum ai spus, să nu fie folosită în beneficiul porcilor sorosiști.

    • O masura justa. Cauti un imfractor si mergi frumos si-l iei de acasa . Nu umbli aiurea. Cand eram militian dadeau lovituri romanii crezand ca nu pot fi prinsi. Mergeam acasa la ei si-i luam la 6 dimineata. Multi aveau lucrurile furate in casa. Mari prosti!

  1. Bugetul are nevoie de bani așa că trebuiesc inventate cât mai multe infracțiuni. Dacă rața lipăie din picioare sau dă din aripi în timp ce măcăne poți primi o amendă. O fi pe masa parlamentului prevedrea asta? Dacă te împiedici de rață prin curte e mult mai grav și amenda mult mai mare.

  2. dam buletinele inapoi… sa si le bage in … oricum nu avem nicio legatura cu ele si cu cnp-ul…

  3. Sluga ciolanis este un pedofil bulangiu securist si spion pentru fosta RDG de aceea l-au pus papusarii ca sa il papuseze pe acest poponar marioneta securistilor, ciolanis care nu are copii ca e insurat ca paravan el fiind bulangiu vindut usa unde va fugi fiind protejat de mafia terorista usa! Ce spune fostul sef CIA despre USA: ” Am mintit, inselat, furat”! No comments! Ex-CIA director Pompeo: ‘We lied, we cheated, we stole’ https://www.youtube.com/watch?v=DPt-zXn05ac

  4. Cine va fi prins ca alearga cu peste 25km/h pe trotuar, fara buletin, conform legii ce urmeaza sa fie inventata de USR, 2 puncte de penalizare, testat pentru alcool, verificata asigurarea obligatorie (de viata chinuita)) si restul .
    Unele legi par „bune”, dar daca vezi ce pateste majoritatea corecta, stresata de sistem, cu libertatea distrusa *vezi pandemia), atunci intelegi ca scomul lrgii este de fapt eliminarea treptata, finutz a libertatii.
    Oamenii pusi pe drumuri, birocratie, bani luati si timpul din viata luat cu japca.

  5. @ Vor indivizii ceva despre alegeri, că e despre ,,reședință”, ? De unde „obligația” de a explica individul unde alege să locuiască, ălora de exprimă așa „interese”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger