AcasăNewsAmenzi între 100 şi 1.000 de lei şi muncă în folosul comunității...

Amenzi între 100 şi 1.000 de lei şi muncă în folosul comunității pentru părinții care nu-și mai trimit copiii la școală. Unde se aplică sancțiunile

eleviAmenzi între 100 şi 1.000 de lei şi muncă în folosul comunității pentru părinții care nu-și mai trimit copiii la școală. Unde se aplică sancțiunile

Abandonul școlar a devenit o problemă din ce în ce mai mare în România, iar pentru a combate acest fenomen îngrijorător, autoritățile sunt în căutarea celor mai eficiente soluții.

Într-un județ din România, părinții care nu își trimit copiii la școală riscă amenzi usturătoare sau muncă în folosul comunității. Iată care sunt sancțiunile și unde se aplică legea.

Amenzi pentru părinții care nu își trimit copiii la școală în Craiova

Conform unui ordin de ministru, Poliția Locală Craiova va avea dreptul de a-i amenda pe părinții care nu își trimit copiii la școală. Astfel, cei care nu asigură frecvenţa şcolară a elevilor în învăţământul obligatoriu riscă să primească amenzi cuprinse între 100 și 1,000 de lei, însă ar putea fi obligați să lucreze și în folosul comunității, potrivit informațiilor prezentate de gds.ro.

Legea prevede ca învățământul general obligatoriu să fie de 10 clase, ceea ce le dă dreptul autorităților să îi sancționeze pe părinții care, din diferite motive, nu își trimit copiii la școală.

„Părintele sau reprezentantul legal al antepreșcolarului/preșcolarului sau al elevului din învăţământul obligatoriu are obligația de a-l susține pe acesta în activitatea de învățare desfășurata, inclusiv în activitatea de învățare realizată prin intermediul tehnologiei şi al internetului, şi de a colabora cu personalul unității de învăţământ pentru desfășurarea în condiţii optime a acestei activităţi.

Frecventarea învățământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvență la 18 ani. Persoanele care nu au finalizat învăţământul obligatoriu până la această vârstă şi care au depăşit cu mai mult de trei ani vârsta clasei își pot continua studiile, la cerere, şi la forma de învăţământ cu frecvență, cursuri serale sau la forma cu frecvență redusă”, se arată în Regulamentul de Organizare şi Funcționare a Unităților de Învăţământ Preuniversitar (ROFUIP).

Ce rol joacă Poliția Locală

Procedura este una foarte simplă. Unitățile de învățământ sunt cele care anunță Poliția Locală atunci când există cazuri de elevi care nu frecventează școala, urmând apoi să fie luate măsuri împotriva acestor persoane.

„Constatarea contravenției şi aplicarea amenzilor contravenționale se realizează de către Poliția Locală, la sesizarea consiliului de administrație al unității de învăţământ. Până la acestă dată, nu s-a primit nicio sesizare în acest sens”, a spus Marina Andronache, şef Serviciu Imagine din cadrul Primăriei Craiova, potrivit sursei citate anterior.

Având în vedere că Poliția Locală Craiova nu poate aplica amenzi pentru elevii care studiază în oraș, dar au domiciliul în altă localitate, autoritățile au găsit o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. Mai exact, în situația în care elevii lipsesc nemotivat, unitățile școlare anunță unităţile administrativ- teritoriale (U.A.T) pe raza cărora au domiciliul familiile elevilor care nu mai frecventează cursurile.

Amenzile pe care le pot primi părinții care nu asigură școlarizarea elevului în perioada învățământului obligatoriu sunt cuprinse între 100 lei şi 1.000 lei sau muncă în folosul comunității.

author avatar
Andreea Vlad
594 afisari

2 COMENTARII

  1. Cred ca incepand de maine toti suedejii din Craiova si imprejurimi o sa-si trimite puradeii la scoala. De frica amenzilor…

  2. Este foarte necesar ca romanii sa-si trimita copiii la scoala,statul román se preocupa de…educatia,copiilor nostri,le multumim din suflet!
    Permanent s-au gandit la noi!
    Ca sa intrebe BAIETEII daca vor sa fie FETITE in viitorul apropiat ,si invers!
    MARS SATANELOR!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger