AcasăNewsAmenzi de peste 16 milioane, in ultima saptamana. Comerciantii de brazi si...

Amenzi de peste 16 milioane, in ultima saptamana. Comerciantii de brazi si materiale pirotehnice, printer cei controlati

Avand in vedere ca se apropie Craciunul, iar romanii fac deja cumparaturi pentru masa de Sarbatori, dar si pentru imbodobirea locuintei, oamenii legii au iesit pe teren si in decursul acestei saptamani, ultima, de altfel, din cadrul activitatilor denumite sugestiv „Sarbatori de iarna in siguranta”.

Au fost verificati, printre altii, comercianti de brazi, dar si de materiale pirotehnice. Iar din cate a precizat, sambata dimineata, purtatorul de cuvant al Ministerului condus de Petre Toba, au fost constatate diverse abateri de la litera legii. Ca urmare, cei gasiti cu marfa fara documentatie in regula au fost amendati.

In cazul pomilor de Craciun, oamenii legii s-au concentrat indeosebi pe prevenirea taierilor ilegale sau a vanzarii de brazi fara actele cerute de lege. Si, din cate a anuntat Monica Dajbog, doar in ultima saptamana au fost date amenzi ale caror valori depasesc 787 de mii de lei.

Cat priveste verificarile asupra vanzatorilor de materiale pirotehnice -artificii, petarde si pocnitori – politistii au confiscat astfel de articole in valoare de peste 174 de mii de lei.

Totodata, MAI precizeaza ca au fost aplicate  – in doar o saptamana – 1.323 de sanctiuni contraventionale pentru comert ilicit, valoarea acestora fiind de aproape 800 de mii de lei. In total, in ultima saptamana s-au descoperit peste 3.400 de infractiuni si s-au aplicat peste 64.000 de sanctiuni contraventionale a caror valoare totala depaseste 16 milioane de lei, a amintit purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.

Si in perioada urmatoare-respectiv cea a Craciunului- oamenii legii vor fi la datorie in numar mare. Peste 27.000 de politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera se vor asigura ca romanii sunt in siguranta si ca este respectata ordinea publica.

sursa foto: Politia Romana

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger