AcasăNewsAmenzi colosale pentru Diana Șoșoacă și liderii AUR după protestele de luni...

Amenzi colosale pentru Diana Șoșoacă și liderii AUR după protestele de luni – VIDEO

protesteAmenzi colosale pentru Diana Șoșoacă și liderii AUR după protestele de luni - VIDEO / foto: Antena 3

Protestele de luni din București nu puteau rămâne fără urmări, potrivit autorităților. Senatoarea Diana Șoșoacă, dar și liderii AUR George Simion și Claudiu Târziu vor primi amenzi a câte 15.000 lei fiecare.

Asta deși cei din Partidul Alianța pentru Unirea Românilor spun că nu ei au organizat manifestațiile, care s-au transformat repede în violențe. Menționăm că după încheierea protestului, 50-60 de manifestanți au început să arunce cu pietre, dar și cu sticle în jandarmi, în Piața Unirii din București. Forțele de ordine au folosit, la rândul lor, gaze lacrimogene, iar un jandarm a fost rănit.

AUR a scos românii în stradă

George Simion a spus că membrii AUR își asumă să participe la proteste, susținând că nu AUR a organizat protestele ci „românii simpli”. Doar că din anunțurile sale postate pe Facebook se înțelege că George Simion și AUR au chemat lumea luni la proteste, la ora 17:00, în fața prefecturilor, ca să oprească nebunia și pentru a ne lua țara înapoi.

Alături de cei trei, încă 5 persoane care au fost implicate în manifestația din Capitală vor fi amendate cu câte 15.000 de lei, spun surse citate de Digi 24.

A patra seară de proteste

Miercuri, pentru a patra seară la rând, câteva sute de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii din București, după care au mărşăluit pe traseul Universitate – Calea Moşilor – bulevardul Ştefan cel Mare – Piaţa Victoriei, unde s-au întâlnit cu un grup mai mic de protestatari, în faţa sediului Guvernului.

Președintele AUR consideră că lipsa de mobilizare în rândul protestatarilor este cauzată de intervențiile forțelor de ordine, „aparat de represiune”. George Simion a promis că protestele vor continua până când Guvernul va anula măsurile restrictive și „cât timp românii vor putea ieşi în stradă fără a fi amendaţi”.

author avatar
Andreea Vlad
400 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger