AcasăNewsAmenintarile liderului nord-coreean ii ingrijoreaza pe liderii lumii, dar nu si pe...

Amenintarile liderului nord-coreean ii ingrijoreaza pe liderii lumii, dar nu si pe ei: „Kim e un mic dictator. Sa incerce, il vom distruge!”

In timp ce liderii lumii provesc cu ingrijorare amenintarile lansate din directia Phenian-ului, oamenii simpli din Guam nu sunt deloc impresionati de declaratiile belicoase ale liderului din Coreea de Nord.

La scurt timp dupa ce Coreea de Nord a anuntat amplasarea celei de-a doua rachete cu raza medie de actiune pe coasta de est, instalata pe un lansator de racheta mobil, care ar putea lovi teritoriul Guamului, locuitorii insulei din Pacific au reactionat. Insa nu cu teama, cum s-ar fi asteptat cei mai multi. In ciuda amenintarilor, oamenii nu par deloc sa ia in serios vorbele dure lansate de liderul de la Phenian si nu cred in posibilitatea izbucnirii unui razboi.

„Mesajul meu pentru Coreea de Nord este – „Incercati, va vom distruge”. Kim (Jong Un -liderul de la Phenian-n.r) nu e nimic altceva decat un mic dictator care incearca sa arate ca e un om mare, dar nu sunt deloc sanse sa ne fie frica de el”, sustine Lisamarie Flores, proprietara unui bar de pe insula pe care se afla baze americane. Situatia s-ar schimba radical in cazul in care s-ar ajunge la un conflict nuclear, continua femeia, citata de Daily Mail. „Dar daca ar fi vorba de un conflict nuclear, Coreea de Nord ar fi distrusa”, e convinsa femeia.

Nu doar proprietara barului respectiv isi vede de viata ca si cum nu ar fi auzit amenintarile de la Phenian. Multi dintre cei aproximativ 18.000 de localnici nu s-au baricadat in case, ci au iesit la plaja ca in orice alta zi, alaturi de copiii lor. Iar turistii – in marea lor majoritate americani si asiatici – au profitat de vacanta in insorita insula. Pe langa faptul ca s-au bucurat de apa calda si nisipul fin, au dat o raita prin magazine si au cautat sa vada partea frumoasa a unei zile libere, de parca pe la urechile lor nu a trecut nicio amenintare din partea regimului din Coreea de Nord.

404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger