AcasăNewsAmendat pentru că avea trufe, nu și documente pentru ele

Amendat pentru că avea trufe, nu și documente pentru ele

Un hunedorean de 43 de ani a fost sancționat de către polițiștii din Motru, după ce a fost oprit în trafic.

Trufele, o specie de ciuperci comestibile

S-a întâmplat miercuri, pe D.N. 67 Roșiuța. Bărbatul conducea o mașină în care oamenii legii hunedoreni au găsit 575 gr de trufe. Și au stabilit că șoferul, din comuna Băcia, le transporta „fără a avea documente justificative de provenienţă, asupra sa”, din câte anunță joi IPJ-ul local. Drept urmare, polițiștii au confiscat trufele și i-au dat bărbatului o amendă de 500 de lei.

sursa foto: informatiagorjului.ro

author avatar
Cristina Stefan
808 afisari

3 COMENTARII

  1. Este ilegal ce au făcut Polițiștii ! Sa le facă plângere penală doar așa se vor liniști! Câta vreme nu l-au găsit pe om in piața sau pe marginea drumului vânzându-le, este dreptul lui sa le transporte unde vrea (de la pădure/livada acasă sau oriunde in alta parte! Legea permite sancționarea doar in condițiile in care polițiștii fac dovada ca omul transporta spre comercializare , ceea ce nu este cazul la 1/2kg trufe negre.
    Și eu am pus miceliu acum 5-6 ani și am trufe in gradina, care este ilegalitatea? Suntem o țara care nu se mai face bine deloc!!!
    Sa-i dea in judecată și sa conteste amenda și, in plus, sa le facă și plângere penală.

  2. Pun pariu ca nemernicii (n-am cum sa le spun altfel) l-au amendat invocând art.1 lit. e din legea 12/1990! Iar polițiștii erau de la rutieră! Nu văd camioanele care cara zilnic lemne furate din pădure dar fac Percheziții ilegale in mașinile oamenilor. Aveau mandat sa-l percheziționeze? Nu =penal – abuz in serviciu! Aveau vreo dovada ca era omul in piața sau pe marginea drumului și vindea? Nu = penal -abuz in serviciu! Aveau vreo dovada ca era marfa cumpărată in vederea comercializării și transportată fără documente de proveniența? Nu = penal – abuz in serviciu!
    Sa-și ia un avocat și sa conteste măcar amenda in instanța civilă dacă nu vrea sa le facă și plângere penală. Va câștiga cu certitudine!
    Am avut o situație similară. O prietena venea la mine cu 2 lazi de ardei sa-i punem in deshidrator. Au oprit-o, i-au luat ardeii și i-au dat amenda 500 lei. Am făcut un circ monstruos in secția de poliție, cu legea in mâna. Erau toți cu capetele plecate și nu avea nimeni vreun Argument contra. M-am oferit eu sa plătesc un avocat care sa vina și sa le țină cursuri explicative pe legislație. Reacția comandantului: ce cursuri doamna, plângere penală sa le faceti, ca ăștia vin cu capul stricat de prostii încă înainte de a intra in școala de poliție!!! Pana nu văd și ei ce înseamnă sa mergi in fata procurorului și sa explici de ce ai făcut așa ceva, nu se vor învață minte!”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger