AcasăNewsAmendamentele USL privind referendumul in doua zile si eliminarea pragului electoral, respinse...

Amendamentele USL privind referendumul in doua zile si eliminarea pragului electoral, respinse de senatorii juristi

Amendamentele USL care prevedeau eliminarea pragului electoral de 50 % plus unu din total cetatenilor inscrisi pe listele de vot si organizarea referendumului pe durata a doua zile au fost respinse, marti, de Comisia Juridica din Senat.

Toni Grebla

„S-au propus cateva amendamente la textul Ordonantei de Urgenta a Guvernului care modifica Legea privind organizarea si desfasurarea referendumului. (…) Au fost facute amendamente in sensul ca referendumul sa se desfasoare pe parcursul a doua zile – sambata si respectiv duminica. Propunerea a fost respinsa de majoritatea membrilor Comisiei juridice. De asemenea, s-a facut propunerea ca acel celebru prag electoral, 50 plus unu din totalul alegatorilor inscrisi in listele electorale, sa fie eliminat. Si, la vot, aceasta propune a cazut „, a declarat presedintele Comisiei Juridice din Senat.

Grebla a precizat ca, miercuri, in plenul Senatului va fi inaintat raportul Comisiei juridice cu amendamentele admise. „Va fi o anexa separata cu amendamentele respinse, colegii avand posibilitatea sa le sustina maine in Plen inclusiv aceste amendamente, plenul fiind suveran sa hotarasca”, a adaugat Grebla.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger