AcasăNewsAmendă de până la 2900 de lei pentru o greșeală „nevinovată” pe...

Amendă de până la 2900 de lei pentru o greșeală „nevinovată” pe care o fac toți șoferii

amendaAmendă de până la 2900 de lei pentru o greșeală „nevinovată” pe care o fac toți șoferii (sursa foto: Facebook/Poliția Română)

În Codul Rutier este specificat că șoferii care își împodobesc mașinile cu o varietate de accesorii care reduc vizibilitatea se pot confrunta cu amenzi mari. Această categorie include și icoanițele sau cruciulițele.

Legislația rutieră actuală prevede că „folosirea de afișe, reclame, inscripții sau atașamente pe parbriz, geamuri din spate sau laterale care îngrădesc sau obturează vizibilitatea” constituie contravenție în cadrul celei de-a patra categorii de sancțiuni.

Ce nu ai voie să lipești pe parbriz

A patra categorie aplică o amendă cuprinsă între 9 și 20 de lei, deci amenda poate varia între 1.305 de lei și 2.900 de lei, întrucât amenda este de 145 de lei.

Șoferii nu mai au voie să „strângă” odorizante, caiete, diverse obiecte religioase (inclusiv cruciulițe sau iconițe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate, viniete sau autocolante de bara de protecție pe marginea parbrizului. De asemenea, fotografiile membrilor familiei sau prietenilor decedați sunt interzise.

În cazul în care nu respectă legea, ei se vor alege cu amenzi pe măsură. De asemenea, „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale” reprezintă contravenție și e sancționată tot cu amendă de 2.900 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
1.065 afisari

9 COMENTARII

    • ”Șoferii nu mai au voie să „strângă” odorizante, caiete, diverse obiecte religioase (inclusiv cruciulițe sau iconițe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate, viniete sau autocolante de bara de protecție pe marginea parbrizului. De asemenea, fotografiile membrilor familiei sau prietenilor decedați sunt interzise.”
      Dar pe voi ce va f ute grija? E c urul meu si bag ce p ula vreau eu in el!

  1. DUPA 1989 PAGÎNISMUL IN ROMANIA CARE SE AFLA IN PRABUSIRE ABISAL NU ARE LIMITE …………………….

  2. Da probleme mari sper ca dnl.cu audi q7 sa nu atarne margele de mana la oglinda ca are probleme mari…!!!!u

  3. „A patra categorie aplică o amendă cuprinsă între 9 și 20 de lei, deci amenda poate varia între 1.305 de lei și 2.900 de lei, întrucât amenda este de 145 de lei.” Cum vine asta?? Aloo, traducereaaaa!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger