AcasăNewsAmenda de circulatie: 38 milioane lei! In Romania! Tudose, te-ai lovit la...

Amenda de circulatie: 38 milioane lei! In Romania! Tudose, te-ai lovit la cap?

Doamnelor si domnilor, a innebunit Guvernul. Cu Tudose in frunte. Iaca masura: premierul a semnat ordonanta 14/2017 prin care se mareste cuantumul amenzilor pentru mai multe abateri de la regimul rutier. Adica Politia Rutiera poate aplica amenzi si de 850 de euro. In Romania. Bai, astia cu #rezist, chiar v-ati pierdut timpul pana acum. OUG 13 e apa de ploaie pe langa buzunaritul astora.

Noile prevederi ale ordonantei semnate de Mihai Tudose (domnule premier, in ce tara traiti?) dublate de marirea salariului brut minim pe economie, care este baza de calcul pentru amenzi, ar duce cuantumul contraventiilor la sume de neimaginat pentru Romania. Stupefactia e si mai mare daca tinem cont ca o amenda  poate ajunge si la 38 milioane lei (850 de euro) pentru contraventii precum plimbarea caselului pe locul din dreapta fasa, pentru geamuri fumurii sau aruncarea gumei de mestecat pe geam. Pe bune? Dar asa mari sunt salariile in Romania? Reamintim, totusi, ca marirea salariului minim la 1900 de lei va face ca un punct de amenda sa fie de 190 de lei. Cea mai mica sanctiune din Romania este de doua puncte ceea ce inseamna 380 de lei. Pe langa socul fiscal pe care l-au incasat romanii, acum trebuie sa faca fata si amenzilor uluitoare pe care le pot aplica agentii de la Rutiera. Dar pentru abuzurile politistilor cine va plati? Si cat? Daca tot se aplica amenzi fara simtul masurii…

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.477 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule ziarist,

    Daca este rosu si nu vine nici o masina pot sa trec strada, ce am data cuiva in cap?
    La dvs chiar nu conteaza ca EU NU RESPECT ce scrie in lege,regulament,ordin etc.?
    Conform rationamentului dvs nu hotul dovedit este vinovat ci cei care l-au prins, in acest caz salariul este mic, amenda este mare si politia nu este corecta !!!
    Aceste tip de rationamet va facut sa ajungeti la cele 38 de milioane?
    Mie imi da altceva: 850 euro x 4,6546 lei/euro curs oficial = 3956,4 lei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger