AcasăNewsAmenda de 38.000 de euro pentru cersetorie

Amenda de 38.000 de euro pentru cersetorie

O  femeie cu cetatenie romana din Austria a fost amendata cu 38.000 de euro pentru ca a cersit in mod repetat impreuna cu un copil.

Mihaela Cristea este originara din Romania, insa la ora actuala este om al strazii in Vorarlberg, unde cerseste pe strazi cu un copil mic, ceea ce este interzis de statul austriac. “S-a decis cu unanimitate de voturi din partea tuturor partidelor din parlamentul din Vorarlberg ca a cersi alaturi de un copil este interzis in acest land, iar cersetorii trebuie sa se conformeze”, a declarat politicianul Erich Schwarzler (OVP), seful autoritatii locale.

Acesta a adaugat ca “este important si corect” sa se stabileasca limite pentru cei care continua sa incalce legea si sa cerseasca impreuna cu minori. Cu toate acestea, avocatul Mihaelei Cristea a declarat ca este nerealist ca cineva care castiga 200 de euro pe luna sa poata sa-si permita sa plateasca o amenda de 38.000 de euro. Este “total disproportionat si de asemenea illegal”, a declarat avocatul Anton Schaefer.

author avatar
Catalin Dumitrescu
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger