AcasăNewsAmedy Coulibaly a filmat masacrul pe care l-a facut in magaziul evreiesc

Amedy Coulibaly a filmat masacrul pe care l-a facut in magaziul evreiesc

Amedy Coulibaly a filmat masacrul pe care l-a facut in magazinul evreiesc

Jihadistul Amedy Coulibaly, care a luat cu asalt magazinul evreiesc din Vincennes, in 9 ianuarie, si-a filmat atacul timp de sapte minute, inclusiv uciderea a trei persoane.

Amedy Coulibaly a filmat masacrul pe care l-a facut in magazinul evreiesc

Potrivit anchetatorilor, teroristul a trimis materialul filmat printr-un email, folosind un computer din magazin. Potrivit l’Express, Coulibaly avea o camera ”Go pro” fixata pe tors cand a luat cu asalt magazinul, deschizand focul cu un Kalasnikov. El a declansat camera timp de sapte minute, in materialul filmat fiind surprinse trei din cele patru crime comise de accesta, inainte de a fi ucis de trupele speciale. Anchetatorii au examinat computerele din magazinul cu specific evreiesc avand mari temeri ca materialul ar putea aparea pe Internet. Si atacatorii de la redactia Charlie Hebdo, fratii Said si Cherif Kouachi, si-ar fi filmat crimele, tot cu o camera ”Go pro”, relateaza presa franceza. Autoritatile au confirmat faptul ca Amedy Coulibaly se cunostea cu cei doi frati.

Proiect terorist dejucat din intamplare

Autoritatile franceze au putut preveni, saptamana trecuta,  un atentat terorist cu ajutorul pompierilor din Orleans. In timp ce acestia interveneau intr-un apartament pentru stingerea unui incendiu, acestia au descoperit un stoc de arme si un drapel ISIS, potrivit RTL. In urma cercetarilor, Directia generala de securitate interna (DGSI) a  „plasat in custodie” mai multi suspecti. Dintre acestia, un barbat a fost pus sub acuzare de un judecator pentru  ”participare la o conspiratie criminala si port de arme, fiind in legatura cu o organizatie terorista”

Charlie Hebdo amana tiparirea a doua numere

Viitoarele doua numere ale revistei Charlie Hebdo, cel din 4 si cel din 11 februarie au fost amanate de la aparitie, a informat biroul de comunicare al revistei. ”Nicio data nu a fost fixata” pentru aparitia urmatoarelor doua numere. ”Redactia este in doliu, obosita si supraexpusa mediatic, si are nevoie de timp”. ”Nu este pregatita pentru noi numere”, potrivit Annei Hummel, purtatoare de cuvant a revistei citata de Le Parisien. ”Charlie” va continua sa existe, a declarat redactorul-sef, Gerard Biard. Dupa atentatele de la redactia publicatiei, numarul 1178 al revistei s-a difuzat in sapte milioane de exemplare.

Al Qaida pune Franta in fruntea listei tarilor dusmane islamului

Un lider al Al-Qaida in peninsula arabica (Aqpa) a declarat ca Franta a inlocuit SUA in fruntea listei tarilor ostile islamului, intr-o inregistrare audio difuzata saptamana trecuta. Afirmatia ii apartine lui Ibrahim al-Rubaish, seful ideologic al Aqpa si a fost difuzata via aripa mediatica Aqpa, Al-Malahalem, pe Youtube. Aqpa, considerata ramura cea mai periculoasa a Al-Qaida, a revendicat atacul din ianuarie de la redactia Charlie Hebdo.

ISIS l-a executat si pe cel de-al doilea ostatic japonez

Grupul jihadist a afirmat ca l-a executat pe japonezul Kenji Goto, potrivit unui video difuzat sambata, pe Twitter, via Al-Furqan. In material este prezentat ostaticul, in genunchi, flancat de un om mascat, care are in mana un cutit. Videoul se termina cu imaginea unui corp decapitat. Calaul cu accent britanic afirma ca executarea lui Goto vine ca represalii pentru ”participarea ” Japoniei la lupta impotriva jihadistilor.

author avatar
Tudor Borcea
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger