AcasăNewsAmbulanțierii, gata să iasă în stradă! Se anunță miting de amploare, marți,...

Ambulanțierii, gata să iasă în stradă! Se anunță miting de amploare, marți, în Capitală

(sursa foto: Facebook)

Se anunță protest, în a doua zi a acestei săptămâni, în București. Sindicaliștii de la Ambulanță (FNSAR) sunt deciși să iasă în stradă și să picheteze inclusiv sediul Guvernului, din Piața Victoriei. Până să picheteze Palatul Victoria, ambulanțierii dau de înțeles că așteaptă ca premierul să-i cheme la discuții.

„Blocul National Sindical anunță, împreună cu Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanță, că mâine, 22 noiembrie 2022, va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari” – s-a transmis luni, 21 noiembrie, pe pagina de Facebook a BNS.

Sindicaliștii au anunțat, totodată, și la ce ore au în plan să ajungă să picheteze sediile Departamentului pentru Situații de Urgență, din cadrul Ministerului de Interne, condus de către secretarul de stat Raed Arafat, dar și cel al Guvernului. Cu mențiunea că așteaptă ca premierul Ciucă să-i cheme la discuții.

Citiți și: Raed Arafat, acuzat de sabotaj la serviciile publice de ambulanță

Calendarul acțiunilor sindicale de marți. Când vor ajunge sindicaliștii în Piața Victorei

Concret, conform postării BNS, programul acțiunilor sindicale de marți este următorul:

1. De la ora 10:00 – 12:00 în Piața Revoluției va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne / sediul Departamentului pentru Situații de Urgență.

2. De la ora 12:00 – 12:30 va avea loc marșul sindical, din locația Piața Revoluției în Piața Victoriei

3. De la ora 12:30 – 14:00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piața Victoriei.
În același mesaj transmis luni se precizează că „în cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Național Sindical și FNSAR la discuții, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor, se va renunța la marșul sindical și la pichetarea Guvernului”.

Mesajul „PROTEST NAȚIONAL”, afișat pe toate ambulanțele operative

Sindicaliștii susțin totodată că cei care vor participa la protest „sunt din timpul liber, iar prezența lor la București nu afectează negativ capacitatea de intervenție a Serviciilor Publice de Ambulanță”.

Nu în ultimul rând, în mesajul BNS de luni se mai transmite următorul aspect: „De asemenea, Blocul National Sindical reamintește că, începând de mâine, de la ora 10:00, pe termen nelimitat, toate ambulanțele operative din Serviciile Publice de Ambulanță vor afișa vizibil mesajul ”#PROTESTNAȚIONAL”.”

111 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger