AcasăNewsAmbulanta: Ranile lui Adrian Nastase au fost acoperite la solicitarea familiei

Ambulanta: Ranile lui Adrian Nastase au fost acoperite la solicitarea familiei

(foto: captura RTV)

Reprezentantii Ambulantei Bucuresti au precizat ca acoperirerea ranilor a fost facuta la cererea familiei. Acestia au adaugat ca ambulanta a fost trimisa de sefii MAI.

(foto: captura RTV)

La aproximativ o saptamana dupa ce Adrian Nastase a incercat sa se sinucida prin impuscare, reprezentantii Ambulantei Bucuresti fac precizari referitor la evenimentele din acea seara, declarand ca fularul de la gatul fostului premier a fost pus la cererea familiei acestuia.

„Echipajul a respectat protocolul ce se aplica intr-un astfel de caz, acesta primind ingrijirile medicale corespunzatoare. Subliniem ca, la iesirea din domiciliu, pacientul avea plagile pansate si linie intravenoasa, acestea fiind acoperite, la solicitarea familiei, pana la introducerea targii in ambulanta si la coborarea targii din ambulanta”, a informat Serviciul de Ambulanta, citat de RTV.

Totodata, acestia au facut si precizari in legatura cu modul in care o ambulanta a ajuns la fata locului, desi nu a fost niciun apel la numarul unic de urgenta 112 cu o cerinta de acest gen. Astfel, potrivit reprezentantilor Ambulantei, conducerea Ministerului Apararii si Internelor a fost cea acare a decis ca o ambulanta sa ajunga la locuinta lui Adrian Nastase.

„Interventia Serviciului de Ambulanta la adresa din strada Zambaccian a fost facuta la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administratei si Internelor, ca sprijin medical. Aceasta procedura nu este speciala, de-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanta a mai asigurat echipaje de interventie pentru situatii cu risc medical (ex. situatii de executare silita, cazuri cu potential conflict, evacuare din locuinte etc)”, se arata intr-un comunicat al Serviciului de Amblanta Bucuresti – Ilfov (SABI).

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta au tinut sa precizeze si faptul ca echipajul deplasat la fata locului a respectat protocolul ce se aplica intr-un astfel de caz, Adrian Nastase primind ingrijirile medicale corespunzatoare.

„Amanuntele medicale pot fi puse numai la dispozitia pacientului sau a institutiilor abilitate, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Protocolul de interventie in cazul unei urgente, cum era acest caz, presupune, dupa acordarea primului ajutor medical, transport la cel mai apropiat spital de urgenta care detine toate specialitatile necesare asigurarii tratamentului definitiv al afectiunii respective, in acest caz fiind vorba de Spitalul de Urgenta Floreasca”, au precizat acestia.

author avatar
Ionut Zgimbau
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger