AcasăNewsAmbrozia face ravagii

Ambrozia face ravagii

Una dintre plantele apreciate de zei, așa cum scriau grecii care spuneau că ambrozia era preferata celor puternici, acum a ajuns să fie un factor de risc alergen, o buruiană toxică. Pe de altă parte, tot mai mulți locuitori ai Capitalei se plâng că această plantă le face rău.

Conform celor mai recente estimări, între 10 şi 15% din populaţie suferă de alergie în timpul verii iar simptomele pot să apară chiar şi la persoanele care nu se ştiu ca fiind alergice.   În lunile august şi septembrie, ambrozia este agentul care provoacă disconfort celor mai mulţi dintre pacienţii cu alergie. La nivel național, ambrozia e planta care, din momentul în care produce cantități mari de polen, devine periculoasă pentru sănătatea noastră. Potrivit datelor Ministerului Mediului, din populația activă a României, aproximativ 482.000 persoane sunt alergice la polenul de ambrozie.  „Aceste date evidențiază o prevalență crescută a alergiei la ambrozie de 5,35% în populația activă din România, ceea ce indică o morbiditate crescută, comparabilă cu cea dată de diabetul zaharat. Se estimează că populația expusă la polenul de ambrozie atinge 6 milioane, majoritatea din vestul țării”, se arată în document. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat că în ceea ce privește alergia la ambrozie apare o conjuctivită alergică, o rinită alergică acută, pot să apară obstrucții, până la wheezing, adică respirația poate să fie îngreunată”.

author avatar
Ramona Feraru
4.100 afisari

5 COMENTARII

  1. ia uite pitipoancele de Bucuresti au alergie la plante iar eu si altii mergem la tara si le rupem cu mainile goale si mai vor sa ne amendeze. Ati auzit de constitutie si de proprietate? Cine are probleme cu ambrozia sa se caute la cap si la bunul simt.

  2. Dl are dreptate… sunt probleme de alergie dar sunt probleme ne rezolvate a fiecarei persoane …sa citeasca toata lumea despre ambozie calitatile acesteia si multe altele…Seara frumoasă! Multă sănătate tuturor! Doamne ajuta.ne! Amin

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger