AcasăNewsAmbasadorul SUA: Va fi o zi neagra in istoria Romaniei

Ambasadorul SUA: Va fi o zi neagra in istoria Romaniei

(foto: romania.usembassy.gov)

Mark H. Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, se arata foarte ingrijorat de situatia politica din Romania, acesta condamnand incercarile USL-ului de a prelua toate functiile importante din stat.

(foto: romania.usembassy.gov)

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark H. Gitenstein, a comentat, marti, incercarile USL-ului de a-i schimba din functie pe presedintii celor doua camere ale Parlamentului, pe Avocatul Poporului si membrii Curtii constitutionale, declarandu-se profund ingrijorat de situatia politica din Romania.

„Sunt profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice din Romania. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor dumneavoastra, in special a instantelor judecatoresti, vor reprezenta un motiv de ingrijorare atat pentru guvernul american cat si pentru modul in care Romania este perceputa pe pietele financiare”, a comentat ambasadorul SUA, intr-un mesaj postat pe site-ul oficial ambasadei.

Acesta a facut si o paralela intre situatia actuala din Romania si lucruri care s-au intamplat in Statele Unite al Americii, in perioada presedintelui Franklin Roosevelt care, nemultumit de anumite decizii care erau impotriva sa, a incercat sa modifice componenta Curtii Supreme de Justitie prin aducerea unor apropiati ai sai.

„In Statele Unite am trecut printr-o experienta nefericita cand Presedintele Roosevelt a incercat sa modifice componenta Curtii Supreme de Justitie pentru a-si numi numai apropiatii sai,  fiind nemultumit de unele decizii luate de Curtea Suprema. Astfel de acte au fost universal condamnate. A fost o zi neagra intr-un mandat prezidential de altfel excelent si va fi o zi neagra in istoria Romaniei, daca se intampla acelasi lucru si aici”, a incheiat Mark Gitenstein.

author avatar
Ionut Zgimbau
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger