AcasăNewsAmbasadorul SUA, Mark Gitenstein: "Monica Macovei e mentorul meu!"

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: „Monica Macovei e mentorul meu!”

Monica Macovei

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, ca Monica Macovei este „mentorul” sau si prima persoana pe care o suna atunci cand vrea sa afle pentru ce trebuie sa pledeze legat de reforma justitiei din Romania.

Monica Macovei

„Monica Macovei pentru mine este inima reformei sistemului judiciar de aici, din Romania”, a spus ambasadorul SUA, intr-o conferinta cu participare internationala pe teme de justitie. El a spus ca Macovei este „mentorul” sau. „A fost ministru al Justitiei aici, membru al PE, dar cel mai important lucru pentru mine este ca ea este mentorul meu”, a spus Gitenstein.

Ambasadorul a spus ca atunci cand vrea sa afle pentru ce este corect sa pledeze in ceea ce priveste sistemul de justitie din Romania o contacteaza in primul rand pe Monica Macovei.

Mark Gitenstein

Gitenstein a mai mentionat intr-un discurs problema „dificila legata de modul in care se intrepatrund initiativele politice si legislative emanand de la Executiv cu independenta sistemului judiciar”. „Unde se intersecteaza independenta cu responsabilitatea, in general? Este un subiect dificil si in SUA si clar si aici. Eu inteleg istoria dumneavoastra. Am aflat niste lucruri despre Romania ieri, lucruri pe care nu le stiam. Am avut o discutie lunga cu ministrul Predoiu despre cum a fost istoria dumneavoastra si despre ce au facut unii ministri ai Justitiei aici in sensul in care au incercat sa interfereze in procesul judiciar. Si nu este un lucru valabil doar pentru perioada comunista”, a spus Gitenstein.

author avatar
Ciprian Purice
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger