AcasăNewsAmbasadorul SUA: Este inacceptabil un referendum care nu este in concordanta cu...

Ambasadorul SUA: Este inacceptabil un referendum care nu este in concordanta cu Constitutia

(foto: romania.usembassy.gov)

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, a declarat ca este inacceptabila desfasurarea referendumului din 29 iulie dupa o legislatie care nu este in concordanta cu Constitutia.

(foto: romania.usembassy.gov)

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a avertizat, miercuri, clasa politica romaneasca anuntand ca, este inacceptabil ca referendumul privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie, sa se desfasoare dupa o legislatie care nu este in concordanta cu Constitutia. In caz contra, conform acestuia, ar putea fi provocata „intentionat o criza constitutionala foare periculoasa”.

„Prim-ministrul Ponta a solicitat Parlamentului Romaniei sa convoace rapid o sesiune extraordinara pentru a adapta legislatia referitoare la referendumul din 29 iulie conform recentei hotarari a Curtii Constitutionale. Presedintii ambelor Camere ale Parlamentului ar trebui sa actioneze fara intarziere in acest sens. Prim-ministrul are absoluta dreptate ca este inacceptabila desfasurarea unui referendum care pare in neconcordanta cu prevederile Constitutiei. Acest lucru ar provoca intentionat o criza constitutionala foarte periculoasa”, se arata intr-un comunicat al ambasadorului.

Pozitia acestuia privind referendumul soseste la scurt timp dupa guvrnantii apatinand USL au anunta ca nu vor respecta decizia judecatorilor Curtii Constitutionale privind organizarea referendumului.

Nu este pentru prima oara cand ambasadorul SUA in Bucuresti comenteaza pe baza actiunilor realizate de catre politicienii USL, acesta declarandu-se pe 3 iulie, ingrijorat de incercarile USL-ului de a-i schimba din functie pe presedintii celor doua camere ale Parlamentului, pe Avocatul Poporului si membrii Curtii constitutionale, declarandu-se profund ingrijorat de situatia politica din Romania. Totodata, acesta a comentat si pe seama suspendarii presedintelui Traian Basescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger