AcasăNewsAmbasadorul SUA , decorat de Basescu: Sunt optimist in privinta viitorului Romaniei!

Ambasadorul SUA , decorat de Basescu: Sunt optimist in privinta viitorului Romaniei!

(foto: facebook)

Presedintele Traian Basescu l-a decorat miercuri pe ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de mare cruce.

(foto: facebook)

„Ce m-a impresionat extraordinar de mult in relatia cu ambasadorul a fost caldura cu care a privit Romania si modul in care isi alegea comunicarea cu Departamentul de Stat. Sentimentul meu a fost ca a dorit sa fie intotdeauna foarte bine informat si sa aiba interpretarea corecta a ceea ce se intampla in Romania”, a declarat Traian Basasescu, in cadrul ceremoniei care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Seful statului a tinut sa-i multumeasca ambasadorului pentru modul in care i-a pregatit vizita la Washington, cand a avut ocazia sa se intalneasca si cu presedintele Obama. „Ambasadorul SUA si-a iubit nu numai functia, dar si tara in care a activat”, a adaugat Basescu.

Presedintele Romaniei i-a transmis lui Mark Gitenstein ca este unul dintre ambasadorii SUA de care locuitorii acestei tari isi vor aminti cu drag. „Nu ezitati sa veniti in Romania oricand, chiar si doar in calitate de turist”, a spus Basescu.

Gitenstein a declarat ca a servit cu placere SUA in relatiile cu Romania. „A fost o experienta personala placuta pentru mine deoarece in fiecare roman am gasit o parte din tatal meu care a murit in timpul mandatului meu si care era pe deplin roman. Sunt optimist in privinta viitorului acestei tari „, a mai spus amabasadorul SUA, sustinand ca romanii si americanii impartasesc aceleasi valori, iar asta este un alt motiv pentru care se simte legat de tara noastra. „Dumnezeu sa binecuvanteze America, Dumnezeu sa binecuvanteze Romania”, sunt cuvintele care au incheiat discursul lui Mark Gitenstein.

author avatar
Alina Costache
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger