AcasăNewsAmbasadorul SUA, avertisment dur referitor la suspendarea presedintelui

Ambasadorul SUA, avertisment dur referitor la suspendarea presedintelui

Mark Gitenstein

Mark Gitenstein s-a aratat ingrijorat referitor la decizia de suspendare a presedintelui, atragand atentia ca, daca procedura nu e constitutionala, vor exista consecinte serioase asupra Romaniei.

Mark Gitenstein

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a tras, miercuri, un semnal e alarma in legatura cu modul in care va fi privita Romania in cazul in care procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu se va dovedi a nu fi constitutionala.

„Nu sunt un expert in privinta asta si nu tin partea niciuneia dintre parti, dar pot sa va spun in mod absolut ca daca suspendarea este facuta intr-un mod care pare manipulator sau prin incalcarea Constitutiei, prin ocolisuri pentru ca oamenii devin frustrati de procesul constitutional, aceasta va avea un foarte serios efect asupra modului cum este vazuta in intreaga lume aplicarea legii in Romania”, a afirmat ambasadorul Gitenstein, citat de Realitatea TV.

Referitor la suspendarea presedintelui acesta a aratat ca nu este pentru prima oara cand se intampla acest lucru, prodecura fiind una legala si necesara atat timp cat au fost respectati toti pasii constitutionali.

„Este un lucru foarte serios de a indeparta un demnitar de rang inalt ales de popor din functia sa, dar acest lucru se poate intampla, iar in anumite circumstante chiar ar trebui sa se intample. Si in SUA avem un proces legat de asta, au fost trei incercari serioase de a face acest lucru, dar niciuna nu a reusit. Dar nu inseamna ca nu pot fi si circumstante cand ar trebui sa se intample asta si ca ar putea fi cazul si aici, in Romania”, a adaugat ambasadorul SUA.

Mesajul ambasadorului SUA este al doilea de acesta tip in numai doua zile, Mark Gitenstein aratandu-si si marti ingrijorarea pe tema preluarii, de catre USL, a tuturor functiilor importanta in stat.

author avatar
Ionut Zgimbau
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger