AcasăNewsAmbasadorul Siriei la Bucuresti, inghesuit de revolutionari

Ambasadorul Siriei la Bucuresti, inghesuit de revolutionari

Comunitatea Siriana Libera a protestat langa ambasada regimului

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor din Romania, prin reprezentantii Ahmed Jaber si Ene Viorel, au organizat manifestatia „Opriti genocidul din Siria!”

Manifestatia, la care au participat reprezentanti ai Comunitatii Siriene Libere din Romania, s-a desfasurat doar la cativa metri de Ambasada Siriei.

Comunitatea Siriana Libera a protestat langa ambasada regimului
Ambasadorul Siriei la Bucuresti, Walid Othman

 

„Sa plece ambasadorul!”

De multa vreme revolutionarii sirieni cer expulzarea ambasadorului Siriei la Bucuresti, Walid Othman, care, in opinia acestora, „a transformat Ambasada in sectie de politie”. „Nu rezolva documentele decat pentru cei care nu sunt pe lista lui neagra, a revolutionarilor”, spune unul dintre participantii la manifestatie. „Noi, ceilalti, suntem interogati ca la securitate. A transformat reprezentanta diplomatica in sectie de politie. Acest ambasador nu ne mai reprezinta. Avem nevoie de un diplomat care sa nu fie exponentul regimului care a ucis peste 150.000 de oameni.” „Jos dictatorul! Jos criminalul! Siria libera! Sa plece ambasadorul!” au strigat manifestantii. „Opriti genocidul din Siria”, „Tacerea globala ne ucide” si „Salvati copiii din Siria” au fost mesajele manifestatiei.

Rusia si-a facut contingent ONU

Armata lui Bashar al-Assad a pornit ofensiva asupra celui de-al doilea oras sirian, ca marime, Alep. Se anunta o batalie grea si inegala, din care civilii vor avea enorm de suferit. Iar Moscova transmite, prin adjunctul ministrului de Externe, Mihail Bogdanov, ca „Siria va fi distrusa daca nu vor avea loc convorbirile de pace Geneva 2”. Convorbiri care ar trebui sa se tina in iulie. Pana atunci, agenda lui Bashar este extrem de aglomerata, nu cu dovezi ca ar vrea sa faca pace. Trupele Aeropurtate rusesti au anuntat ca s-a infiintat o brigada speciala de mentinere a pacii! Aceasta, dotata cu elicoptere de atac MI-24, s-ar dori desfasurata in Inaltimile Golan. Deloc surprinzator, ONU nu o vrea niciunde.

Majde Haj, din Asociatia Tinerilor Sirieni, si-a exprimat solidaritatea cu revolutia siriana
author avatar
Adina Mutar
991 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger