AcasăNewsAmbasadorul Serbiei la Bucuresti:"Ii rugam pe toti cei care au posibilitatea sa...

Ambasadorul Serbiei la Bucuresti:”Ii rugam pe toti cei care au posibilitatea sa ne ajute, sa o faca”

Ambasadorul Serbiei la Bucuresti, Branco Brancovici, a transmis un mesaj catre autoritatile tarii si cetatenii romani prin care solicita ajutor pentru tara sa, afectata grav de inundatiile din ultima perioada.

In Serbia, in urma inundatiilor 19 persoane si-au pierdut viata, iar alte 25.000 au fost evacuate din cale viiturilor. Romania urmeaza sa trimita Serbiei ajutoare pentru sinistrati si utilaje pentru evacuarea apei.

„Ii rugam pe toti cei care au posibilitatea sa ne ajute, sa o faca, sa ne ajute in masura in care pot. Contam pe sprijinul tuturor tarilor membre ale Uniunii Europene, printre care si Romania. Ne asteptam ca Guvernul Romaniei sa actioneze in consecinta”, a transmis ambasadorul, citat de antena3.ro.

„Ne confruntam cu un val de inundatii de o amploare cum nu a mai existat in ultimii 100 de ani. Pana in acest moment, avem in jur de 25.000 de persoane evacuate. Avem, pana in prezent, 19 decese, dar cand apele se vor retrage vom vedea care este dimensiunea dezastrului. Din cate stim, dezastrul va fi enorm. Estimarile preliminare se ridica la peste 10 miliarde de dolari. Dupa 7 zile de ploi torentiale si inundatii severe, situatia s-a imbunatatit usor, dar suntem departe de a vedea sfarsitul dezastrului”, a mai spus Branco Brancovici.

Crucea Rosie din Serbia a intocmit o lista cu cele mai importante necesitati, intre care se numara alimentele si apa potabila, dar si hainele, saltele sau produsele igienice.

„Va multumesc, nu doar voua, ci tuturor cetatenilor Romaniei si tuturor oamenilor de buna credinta care incearca sa ne ajute cu ce pot”, a incheiat ambasadorul Serbiei.

Autoritatile din Romania vor pune la dispozitia Serbiei una din cele 5 pompe de evacuare a apei de care tara noastra dispune. Pe langa utilaje, Romania va trimite in Serbia si Bosnia ajutoare pentru sprijinirea sinistratilor, paturi, apa si alimente, iar cetatenii care vor si pot sunt incurajati sa participe la actiune.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger