AcasăNewsAmbasadorul Rusiei, despre Basescu: E un politician cu experienta – citeste gandurile...

Ambasadorul Rusiei, despre Basescu: E un politician cu experienta – citeste gandurile altui presedinte

Traian Basescu este un politician cu experienta, pentru ca aparent citeste gandurile altui presedinte, a declarat ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Oleg Malginov, ironizandu-l pe seful statului.  Malginov a taxat declaratiile presedintelui roman care a sustinut ca Vladimir Putin „priveste cu jind spre gurile Dunarii”.

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, l-a ironizat pe Traian Basescu, despre care sustine ca se inseala in privinta intentiilor Moscovei.

„Este un politician cu experienta. Sper ca spune ceva la care a reflectat. A fost o surpriza pentru mine, pentru ca aparent citeste gandurile altui presedinte. Eu nu am aceasta calitate. Dar nu pot fi de acord cu el”, a spus Maginov, intr-un interviu pentru Gandul.info.

Diplomatul a vorbit si despre intentiile Republicii Moldova de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana in luna iunie, miscare ce nu este vazuta cu ochi buni de Moscova, care avertizeaza ca vor fi repercusiuni economice.

„Este defavorabil legaturilor economice dintre Federatia Rusa si tarile din parteneriatul estic. Pentru ca acordul care este propus si care va fi semnat, iar mai apoi ratificat, inseamna ca vor fi consecinte economice asupra acestor relatii. Nu este niciun dubiu. Dupa semnarea acordului, lucrurile nu vor mai putea merge ca pana acum pentru ca parteneriatul estic ar incalca anumite obligatii in Comunitatea Statelor Independente si in cadrul relatiilor economice dintre Rusia si statul respectiv. Anumite facilitati care sunt acordate de Rusia nu vor mai fi acordate”, a declarat ambasadorul.

Ambasadorul Federatiei Ruse, Oleg Malginov, sustine ca scenariul din peninsula Crimeea nu se va repeta si in regiuni precum Transnistria, asa cum se tem unii analisti politici si militari. Diplomatul a respins catalogarea actiunilor Rusiei in peninsula Crimeea drept o „interventie” sau o „anexare” si a declarat ca atat Ucraina cat si NATO nu ar trebui sa se simta amenintate de Federatia Rusa.

Foto: ziuaveche.ro

author avatar
Alina Costache
725 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger