AcasăNewsAmbasadorul rus la Bucuresti: Consideram imposibila ridicarea imunitatii diplomatului implicat in accident

Ambasadorul rus la Bucuresti: Consideram imposibila ridicarea imunitatii diplomatului implicat in accident

Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Oleg Sergheevici Malghinov, a declarat, joi, ca oficialii rusi „considera imposibila ridicarea imunitatii” diplomatului implicat in accidentul rutier in urma caruia o tanara este internata in spital in stare grava. Mai mult, acesta a parasit deja Romania.

Dupa ce a anuntat ca Ambasada rusa isi exprima „regretul profund in legatura cu consecintele grave ale accidentului de duminica” si ca oficialii rusi mentin in permanenta legatura cu spitalul Bagdasar Arseni, unde se afla internata tanara, Malghinov a precizat ca, in conformitate cu prevederile Conventiei de la Viena, ridicarea imunitatii diplomatului aflat la volanul masinii implicate in indidentul din Bucuresti este „imposibila”.

„In conformitate cu prevederile Conventiei de la Viena cu privire la relatii diplomatice si practica internationala, consideram imposibila ridicarea imunitatii diplomatului care a savarsit acest accident partea rusa a luat decizia de a termina imediat mandatul lui”, a adaugat ambasadorul, precizand ca diplomatul a parasit, miercuri, Romania.

Masina condusa de un reprezentant al Ambasadei Rusiei a accidentat, duminica, o tanara in varsta de 19 ani, care traversa strada pe o trecere de pietoni. Incidentul a avut loc la intersectia strazilor Camil Ressu si Ilioara. In prezent, tanara este internata la Spitalul de Urgenta ‘Bagdasar-Arseni’, starea ei fiind in continuare grava.

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger