AcasăNewsAmbasadorul Poloniei in Romania: Agresiunea militara a Rusiei, o provocare pentru UE!

Ambasadorul Poloniei in Romania: Agresiunea militara a Rusiei, o provocare pentru UE!

Ambasadorul Poloniei in Romania, Marek Szczygiel, a declarat, marti, ca agresiunea militara a Rusiei impotriva Ucrainei reprezinta un test pentru credibilitatea si pentru abilitatea UE de a reactiona la crize din imediata vecinatate.

Ambasadorul polonez, Marek Szczygiel, este de parere ca provocarile cu care se confrunta in prezent Uniunea Europeana sunt diferite de cele de acum zece ani, cand Polonia, alaturi de alte noua state ex-comuniste, au aderat la spatiul comunitar.

„Vedem o provocare tot mai mare din partea unor factori externi. Experimentam chiar acum ceva ce era ne neimaginat acum cateva luni, si anume agresiunea militara a Rusiei impotriva unui alt stat, apropiat de granitele UE”, a spus Szczygiel, la conferinta „Dupa zece ani…”, organizata de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, la 10 ani de la aderarea a zece state est-europene si la sapte ani de la aderarea Romaniei si a Bulgariei.

Ambasadorul polonez a precizat ca agresiunea rusa este „o provocare la adresa valorilor si principiilor pe care se bazeaza integrarea noastra europeana”. „Speram ca UE va fi capabila sa raspunda acestor provocari, pentru ca acestea sunt asteptarile nu numai ale guvernelor noastre dar si ale societatilor noastre. Acesta este cu adevarat un test pentru UE, pentru credibilitatea sa si pentru abilitatea sa de a reactiona la crize din imediata sa vecinatate”, a subliniat ambasadorul, citat de b1.ro.

author avatar
Alina Costache
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger