AcasăNewsAmbasadorul Oleg Malginov: Rusia nu vinde Romaniei gaze doar pe „ochi frumosi”...

Ambasadorul Oleg Malginov: Rusia nu vinde Romaniei gaze doar pe „ochi frumosi”

Oleg Malginov sustine ca firma de stat Gazprom e independenta

Ambasadorul Rusiei sutine ca tara sa nu vinde gaze ieftine pe „ochi frumosi”, ceea ce este adevarat, deoarece Romania importa la cel mai mare pret, de 550 de dolari/1.000 de metri cubi.

Oleg Malginov sustine ca firma de stat Gazprom e independenta

Ambasadorul Oleg Malginov sustine ca relatiile politice bilaterale pot influenta pretul gazelor livrate Romaniei de Rusia, dar decizia Gazprom e suverana.

Cu alte cuvinte, daca autoritatile de la Moscova ar vrea sa dea gaze ieftine (sau cu discount de 11%, cum platesc bulgarii pe „ochi frumosi), la pretul de sub 400 de dolari/1.000 de metri cubi, de exemplu, nu o pot face, deoarece Gazprom vrea 550 de dolari/1.000 de metru cubi de la Romania. Malginov sustine ca Gazprom, desi este controlata de stat, este o companie… independenta. Totusi, ambasadorul a lasat sa se inteleaga ca Romania ar putea obtine gaze mai ieftine, daca ar negocia mai atent. Cu cine, cu „independenta” Gazprom sau cu Putin?

author avatar
Arpad Dobre
191 afisari

1 COMENTARIU

  1. dupa cate ne-a facut rusia sau urss nu se mai pune problema ochilor frumosi ci de betivi insetati de vdka si bunul altora.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger