AcasăNewsAmbasadorul Marii Britanii lauda DNA si ANI pentru lupta cu coruptia in...

Ambasadorul Marii Britanii lauda DNA si ANI pentru lupta cu coruptia in Romania

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, este de parere ca Romania evolueaza si este bucuros sa vada institutiile lupta cu coruptia si ca nimeni nu e mai presus de lege.

In opinia sa, Directia Nationala Anticoruptie si Agentia Nationala de Integritate au reactionat ferm la fenomenul de coru ptiedin Romania.

„Cred ca DNA, ANI si Inalta Curte (de Casatie) si Justitie au reactionat in mod ferm la fenomenul de coruptie in Romania. Ambasada Marii Britanii a sprijinit aceste eforturi fiindca este foarte important pentru noi sa avem un climat de business potrivit pentru firmele britanice si pentru a avea in Romania un aliat puternic, cu perspective de prosperitate. In acesti patru ani, ceea ce au facut institutiile de justitie este foarte important si impresionant. Daca nu gresesc, in 2011 un numar de 298 de oameni au fost condamnati in cazuri de coruptie datorita DNA-ului, in 2012 un numar de 743 de persoane, iar in 2013, 1.051 de oameni au fost condamnate pentru coruptie. Este o dezvoltare foarte importanta pentru Romania, institutiile de justitie au stabilit un principiu foarte important, ca nimeni nu este deasupra legii si acest principiu este important si pentru un parteneriat strans intre Romania si Marea Britanie „, a afirmat Martin Harris, in emisiunea „Dupa 20 de ani” de la Pro TV.

author avatar
Andra Nesu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger