AcasăNewsAmbasadorul Italiei intervine în scandalul provocat de Șoșoacă și cere explicații Guvernului...

Ambasadorul Italiei intervine în scandalul provocat de Șoșoacă și cere explicații Guvernului român

diana sosoacaAmbasadorul Italiei intervine în scandalul provocat de Șoșoacă și cere explicații Guvernului român

Ambasadorul Italiei la București a cerut lămuriri Guvernului României după incidentul de vineri seara, în care au fost implicați senatoarea Diana Șoșoacă și o echipă de jurnaliști italieni.

„La instrucțiunile ministrului Di Maio (viceprim-ministru al Italiei, lider al Mișcării Cinci Stele – n.r.), ambasadorul Italiei în România a cerut astăzi lămuriri imediate de la guvernul României după episodul petrecut la București împotriva jurnalistei RAI Lucia Goracci și a echipei acesteia. Ambasadorul – conform celor aflate din surse de la Farnesina (Palatul MAE italian – n.r.) – și-a exprimat surprinderea și nemulțumirea și a cerut autorităților române competente să investigheze cele întâmplate”, scrie site-ul RAI.

De asemenea, subsecretarul de stat pentru Afaceri Externe italian, Benedetto Della Vedova, i-a transmis ambasadorului României în Italia că „guvernul italian dezaprobă ferm ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti corespondentului Tg1 şi echipei sale”.

„Ambasadorul (George Gabriel) Bologan m-a reasigurat că autorităţile din România cercetează cazul cu maximă atenţie şi rigoare şi că deja s-au luat măsuri împotriva soţului senatoarei Diana Şoşoacă”, a declarat oficialul italian, citat de ANSA.it.

Premierul Ciucă consideră incidentul „inacceptabil”

După acest incident a reacționat și Guvernul României.

„Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democraţii consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, se transmite printr-un comunicat remis de biroul premierului.

Conflictul soților Diana și Silvestru Șoșoacă cu jurnaliștii de la Rai Uno s-a produs vineri seară, la sediul cabinetului de avocatură al senatoarei Diana Șoșoacă. Enervată de solicitarea jurnaliștilor de a filma interiorul cabinetului, după ce își dăduse acordul de a le răspunde la câteva întrebări, senatoarea și-a chemat soțul și alte câteva persoane, i-a închis pe jurnaliști în birou și a sunat la 112, ocazie cu care au descins la fața locului polițiștii Secției 4 din Capitală.

author avatar
Andreea Vlad
593 afisari

7 COMENTARII

  1. toti ambasadorii vin si cer explicatii , al italiei lipsea , ca al sua , germania , olanda , franta ,toata ziua ii trag de urechi pe mortaciunile noaste . ciuca deja a luat pozitia de drepti , sa traiti !

  2. I-a inchis in birou? O mare perioadă din această piesă de teatru a fost filmată si nu se vede nimic asemănător..
    Afișați va rog ce au filmat italienii sau un link la clipurile lor. Nu cred ca ar fi uitat sa filmeze asa ceva. Varianta descrisă de andreea vlad este fantasmagorica, dar m-am obisnuit cu aberațiile pe post de articole, fatate de aceasta pseudo ziaristă.

  3. Bai,Andreea ,ati ajuns in ultimul hal.Cat dracului sa va mai suportam porcariile?Vai mama ta,te-o fi nascut sluga?

    • toti au primit ordinul sa o prezinte negativ pe Sosoaca , asta-i tara , asa si presa , nu mai conteaza ca imaginile spun altceva .

  4. Sosoaca împreună cu Ninel Peia șeful PNR au asteptat-o pe jurnalista Lucia Goracci crezând că o vor intra folosi in intențiile lor mafiote. Trebuie sa multumim RAI 1 pentru că a dejucat planul mafiot al lui Ninel Peia / Sosoaca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger