AcasăNewsAmbasadorul Gitenstein: Basescu a discutat in SUA despre achizitionarea de avioane F...

Ambasadorul Gitenstein: Basescu a discutat in SUA despre achizitionarea de avioane F 16 noi

Unul dintre subiectele discutate de Traian Basescu in cadrul intrunirilor avute in timpul vizitei sale recente in Statele Unite a fost legat de posibilitatea achizitionarii unor avioane F16, noi. Precizarile apartin ambasadorului Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Conform declaratiilor lui Gitenstein, Romania si SUA ar urma sa ajunga la o intelegere cu privire la „o abordare cu caracter regional” care sa poata ajuta tarile interesate sa-si modernizeze fortele aeriene si sa reduca, totodata, costurile pentru antrenarea pilotilor. „Este un plan care include si Croatia si Bulgaria”, a precizat Gitenstein, potrivit Mediafax.

Demnitarul a spus ca, potrivit acestei noi intelegeri, avioanele F16 achizitionate ar putea fi unele noi. „Ar ajuta linia de productie a Lockheed Martin”, a mai spus Gitenstein.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat in primavara anului trecut achizitionarea a 24 de avioane F16 aflate in uz, ce ar fi costat aproximativ 1,3 miliarde dolari. Primele aparate aveau sa ajunga in Romania in 2013. In august acelasi an, insa, premierul Emil Boc declara ca Executivul nu are bani pentru a cumpara acele avioane.

author avatar
National
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger