AcasăNewsAmbasadorul britanic: Regele Mihai, o figura foarte importanta in istoria noastra comuna

Ambasadorul britanic: Regele Mihai, o figura foarte importanta in istoria noastra comuna

Reprezentantul Diplomatiei britanice in Romania a transmis “condoleante din partea Guvernului Marii Britanii” atat Familiei Regale, cat si Guvernului si poporului roman.

Ambasadorul Marii Britanii in Romania a transmis condoleante, dupa decesul Regelui Mihai (foto: facebook.com/BritishEmbassyBucharest)

Odata incheiata intrevederea pe care presedintele Iohannis a avut-o cu ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti, pe durata careia s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului suveran, Paul Brummell a evocat – in limba romana – personalitatea Regelui Mihai, despre care s-a aflat ca a parasit aceasta lume in cursul acestei zile. “Regele Mihai a fost o figura foarte importanta in istoria noastra comuna, a luptat impotriva comunismului, a luptat impotriva fascismului, a avut legaturi foarte stranse cu Marea Britanie. Este o perioada foarte trista si suntem alaturi de Romania in aceasta perioada”, a subliniat reprezentantul diplomatic al Marii Britanii in Romania.

Vor fi zile de doliu in Romania, in memoria Regelui Mihai – din cate a anuntat Klaus Iohannis (foto: Facebook)

Regele Mihai si-a gasit sfarsitul la varsta de 96 de ani, in resedinta privata din Aubonne, Elvetia, dupa ce in ultima perioada starea a de sanatate devenise din ce in ce mai delicata.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger