AcasăNewsAmbasadorul american vaneaza hackeri romani

Ambasadorul american vaneaza hackeri romani

Ambasadorul Mark H. Gitenstein, in vizita de curtoazie la „vanatorii de hackeri” romani

In ultimii ani, nu a fost demnitar american aflat cu treburi pe la Bucuresti, care sa nu le multumeasca calduros politistilor de la Combaterea Criminalitatii Informatice.

Ambasadorul Mark H. Gitenstein, in vizita de curtoazie la „vanatorii de hackeri” romani

Si asta pentru ca politistiii de aici lucreaza aproape exclusiv pentru prinderea hackerilor romani care i-au ingrozit pe americani prin fraude de sute de milioane de dolari. De aceasta data afost randul ambasadorului SUA, Mark H. Gitenstein.

Pui de FBI

Serviciul din cadrul IGPR a fost creat  in urma cererilor exprese ale partenerilor americani. Alertati de atacurile informatice carora incepuse sa le cada prada puzderie de cetateni ai SUA, FBI-ul a insistat sa-si faca rost de niste „pui” care sa-i scape de hackerii romani chiar de la ei din tara. Astfel a aparut noua „brigada”, dotata si pregatita aproape in totalitate pe banii americanilor. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara, numai anul trecut, „puii de febeisti” facand 828 de dosare penale si retinand nu mai putin de 616 hackeri romani.

Operatiunea  „Nasul”

Una dintre cele mai importante actiuni ale politistilor romani a fost destructurarea unui grup infractional format din zeci de „tragatori” din Bucuresti, Bacau si Constanta, specializati in confectionarea artizanala, comercializarea si exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plata electronice, aflate pe teritoriul SUA, Germaniei, Italiei, Suediei si Oandei. Operatiunea „Nasul” s-a soldat cu arestarea a nu mai putin de 31 de hackeri romani ce dadeau lovituri exclusiv peste hotare.

 

 

author avatar
Toni Matei
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger